Konsten att hinna ett steg före

Efter tre stressiga dagar tror jag äntligen att jag börjar komma ikapp mig själv igen, knepet är att ligga minst en dag före i planeringen då finns det tid för att leva också inte bara stressa. 
 
Som sagt så vet jag inte om det blev så väldigt mycket vila i helgen för jag hade en hel radda med saker att hinna med allt från att plugga till att städa eller bara ta tid att tvätta håret. Igår hade vi även en ca 4 timmar lång friståendeträning som även den skulle hinnas med haha. Det blev några väldigt intensiva timmar, att försöka lära sig ett helt nytt fristående på en träning bara tillsammans med folk som i princip redan kan det är stressigt om något men jag tyckte ändå det gick okej. Jag gjorde mitt bästa iallafall och jag tror ändå att första halvan av friståendet ändå har fastnat ganska bra.
 
Måndag igen idag och en tidig start med filmvisning direkt på morgonen. Idag var det en svensk film som stod på schemat nämligen Sound of noise från 2010. En härlig med samtidigt helt absurd film om ett gäng trummisar som ger sig ut för att terrorisera Malmö med olika musiknummer samtidigt som de blir jagade av en tondöv polis som avskyr musik. Jag gillade den iallafall! Efteråt hade vi en passande föreläsning om just ljud och musik i film vilket faktiskt är väldigt intressant.
 
Det var egentligen meningen att jag skulle åkt och tränat idag men så blev det inte tiden räckte helt enkelt inte till. Tråkigt att missa en träning men jag tror ändå det var det bästa så jag fick en chans att komma ikapp med skolarbetet och bara livet generellt. Nu gäller det bara att hålla i det här, ett steg före precis som Aladdin sjunger om så kommer det lösa sig haha.
 

Lära känna massa härliga filmentusiaster

Tack och lov började vi inte föreläsningen förens 12 igår för herregud vad jag var trött, hela jag bara värkte och det kändes som jag inte sovit på flera månader fast jag faktiskt fick 8 timmars sömn för första gången på hela den här veckan. Hur som helst så masade jag mig upp och gjorde mig klar för att åka in till skolan och det var ju tur att jag lyckades vakna till lite iallafall för det var en intressant föreläsning.
 
Vi pratade om narrativ och genre igår vilket är sånt jag nästan tycker är mest intressant med film, alltså berättelsen, hur den är berättad, karaktärerna m.m. så det var intressant att få lära sig mer om. Efter den föreläsningen hade vi en till lite kortare föreläsning om studieteknik vilket jag tycker vi borde haft redan första veckan för snacka om att en har varit lost i alla planering haha... Så den gav verkligen bra verktyg för att planera upp allt så förhoppningsvis kanske nästa veckan inte behöver bli lite kaotisk som denna haha.
 
En borde kanske åkt hem direkt efter en sån föreläsning och göra alla punkter rätt från början men det var ju ändå fredag och vad passar bra då om inte lite AW med klassen. Jag var ju sjukt trött innan men kände ändå att jag inte kan passa på det här tillfället att lära känna lite mer folk och jag ångrar inte att jag hängde på för det blev en jättekul eftermiddag/kväll. Vi åkte direkt från skolan till söder, den längsta ihållande bussresan jag nånsin åkt i en och samma stad haha jag förstår inte varför vi inte bara tog tunnelbanan men det gav en massa tid att prata med alla iallafall. När vi äntligen kom fram sen var vi några som gick och åt på McDonalds innan vi tillslut hamnade på nån halvsunkig liten pub där vi blev kvar hela kvällen. Det var som sagt jättekul! Bra stämning och alla jag pratade med var så trevliga, härliga och intressanta personer sen är det ju alltid kul att få lära känna nytt folk, särskilt folk som har liknande intressen som en själv.
 
Idag fick jag äntligen chans att sova ut men jag vaknade strax innan nio ändå för tydligen var tröttheten bortblåst nu igen men jag har bara tagit det lugnt nu på morgonen. Det här är ju min ända lediga dag den här veckan eftersom vi har en längre friståendeträning imorn, så det gäller att ändå ta chansen att vila upp sig lite. Men jag har en attgöra-lista som vanligt så lite saker ska jag väl ändå få gjort hoppas jag.
 

Så mycket att göra, så lite tid

Intensiv är bara förnamnet på den här veckan... föreläsningar, seminarier, filmvisningar, gympaträningar och alla vardagsgrejer där emellan haha jag ligger minst en dag efter i min livsplanering haha.
 
I onsdags hade vi föreläsning och filmvisning direkt efter varandra utan lunchrast för de var tvungna att flytta om lite i schemat. Det var både en intressant föreläsning (om SFI's filmarkiv bl.a.) och jag gillade filmen vi såg efter också, Vagabond (Sans toit ni loi) av Agnès Varda. Men det blev lite långt att bara sitta still på rumpan i nästan 4 timmar. 
 
 
När skoldagen var slut åkte jag hem igen och försökte få lite läsning gjord men jag var så nervös inför min första träning med Täby så det var väldigt svårt att koncentrera mig på texten så tillslut var det lika bra att göra nåt annat istället. Det var lite klurigt att ta sig till hallen då kollektivtrafiken här är under all kritik men fram kom jag ändå och från att ha varit super duper nervös kunde jag äntligen slappna av lite för alla var så väldigt trevliga. Jag kände mig välkommen på direkten. Bakåt och fria stod på schemat och jag har ju inte tränat gympa sen före jul så det var lite ringrostigt i början, kroppen får ju sig en liten chock också när den helt plötsligt börjar utsättas för alla dessa ytterlägen igen men det var så sjukt roligt att få snurra. Det gick förvånansvärt bra också med tanke på omständigheterna bara jag får tillbaka lite rutin och muskler så tror jag det här kommer bli super.
 
När jag sen vaknade i torsdagsmorse kände jag mig som jag blivit överkörd av en traktor men det var det värt, träningsvärk är ju lite härligt ändå haha. Men det var bara att masa sig upp och åka in till skolan för mitt andra seminarium. Det andra seminariet var lite som det första men vi pratade om och diskuterade våra teser och analyserade nåt filmklipp.
 
Jag hade planerat att plugga på eftermiddagen men så blev det inte riktigt när jag äntligen kunde gå och hämta min nya mobil på posten. Som jag har tragglat med min 5s med sitt halvdöda batteri nu i nästan ett år, sista veckorna har har varit särskilt dryga då jag nästan behövt ha min portabla laddare i hela tiden för att den inte skulle dö.. Hur som helst så fick jag min 8 i torsdags så tiden som egentligen skulle gått till plugg gick till mobilfix tyvärr haha.
 
På kvällen sen var det dags för andra träningen för veckan. Jag hade verkligen ont överallt så hela kroppen kändes lite mer seg än vanligt vilket speglade sig på träningen också men det var ju bara andra träningen så det är kanske inte så konstigt. Vi körde iallafall bord och framåt för att sen avsluta med lite blandad styrka. Så trött jag var när jag kom hem sen, så trött har jag inte varit på hur länge som helst... jag seriöst haltade hela vägen hem från centrum och i princip bara störtade i säng väldigt redo för helg.