Årskrönika 2017 - Fjärde kvartalet

Fjärde kvartalet - oktober, november, december
Hur mycket kan det verkligen regna? den frågan var på alla Gävlebors läppar i oktober jag trodde nästan vi skulle regna bort där ett tag. Det var en dålig gympamånad och jag drog på mig både en stukad fot och en översträck armbåge och så blev det om möjligt ännu mer kaos i hela träning situationen. Men jag fick även uppleva kraften i adrenalin när jag på torsdagstävlingen i Sigtuna gjorde illa armen på andra varvet men ändå körde tredje varvet och klarade det? haha.. Hur som helst så kändes det som jag mest bara rehabade hela oktober och gymmade så klart, för på gymmet, det är där det händer.
 
#metoo-rörelsen tog fart i oktober och aldrig har jag varit med om nåt liknande, vilken genomslagskraft och styrka kvinnor emellan och jag hoppas verkligen att den kommer göra skillnad i långa loppet. Annars så fick jag träffa Amandas lilla bebis Stella för första gången och så var jag iväg ända till Stockholm och Amerikanska ambassaden på arbetsintervju vilket var en upplevelse i sig.
 
Paris, åh vad jag saknar Paris, november var nästan konstig att spendera hemma igen och det kändes som jag pratade om Paris mest hela tiden. November fick en riktigt fin början iallafall men en tripp till Uppsala för att luncha Sushi med min fina vän Axel och så var jag sen på två halloweenfester på samma helg, en väldigt spontan och en planerad. Det fortsatte att gå framåt på gymmet med massa nya PB och bara riktigt roliga pass och jag upptäckte att jag lärt mig själv bryta upp på händer. Resten av gympan däremot var ett helvete och jag kände många gånger bara för att sluta. Bra gympa fick jag se på tv istället när SVT visade NM i truppgymnastik.
 
Vi hade två spontantisdagar hos Putte, jag umgicks en hel del med Amanda och Stella, jag och Jossan fortsatte med våra lång-luncher och jag var på "efter stoppet festligheter" i Högbo med jobbet.
 
Plötsligt var det december igen helt utan förvarning och hela månaden startade i en tävlingshelg uppe på Gavlehov. Pappa tävlade på lördagen med vuxengruppen och på söndagen tävlade jag själv och förutom en tzucka-fot på bordet gick det riktigt bra och vi tog en oväntad silvermedalj. Helgen efter gjorde jag mitt bästa antagningsprov nånsin nere i Skara så bra att jag gick vidare men nervositet är inte alltid så lätt att hantera och mer än så blev det inte och det var så jäkla tungt och skit och allt sånt. Alla mina tåg blev försenade både dit och hem, jag har aldrig varit med om sånt kaos förut. 
 
Jag var väldigt nere där ett tag men som tur var vände det på gympan lite och jag fick äntligen snurra igen en massa fullhalfer och även ett försöka på ett sträckt fullhalf också där på avslutningsträningen, tack och lov. Sen hade vi en supermysig avslutning med trupp 2 hos Aline med pizzamys. Julen började närma sig mer och mer jag och Hanna var på teatertreornas slutproduktion på Vasa och resten av tiden hade jag några få jobbpass och en tid att kolla på serier. Julen kom först med lilla julafton med kusinerna och sen julafton hemma och mellandagarna rullade på med en hel del film och serier men också med några härliga träffar med saknade vänner och så klart Stellas fina dop på årets näst sista dag. 
 
Nu är det bara nyårsafton idag kvar så lämnar vi 2017 bakom oss, det har varit upp och ner och det har gått fort precis som vanligt. En får fokusera på det positiva och ta med sig det in till det nya året. Gott nytt år!
 
 

Årskrönika 2017 - Tredje kvartalet

Tredje kvartalet - juli, augusti, september
Slutet på juni och början på Juli månad började inte alls bra, jag mådde jättedåligt och var väldigt nere där i ett tag. Det var inte alls en bra tid att vara ensam på gosh hörrni hopplöshet är en otäck känsla, räddningen blev iallafall när min fina vän Putte kom hem till gävle igen. Vi hängde på gympan en del och drog ihop en väldigt liten men rolig Lady Gaga fest hemma hos mig med Johan och Zanfan där vi gjorde alldeles för mycket bål och spelade beer-pong med mousserande vin. Veckan efter sen hade vi fest hos Putte istället, David var där, Alice också och Ebba hade åkt upp från Västerås. Det var en superkul kväll. Veckodagarna var annars mest fyllda med jobb, diverse gympass på jobbet, GOT avsnitt och några iskalla bad ute i Harnäs.
 
Augusti kom och fortfarande ingen sommarvärme i sikte. Men kylan hade jag nästan accepterat vid den här tiden och jag var ju ändå bara inne på jobbet hela dagarna förutom mina lunchpromenader men då fick hörlurarna gå varma på sommarprat istället. Jag trotsade iallafall höstkylan då och då till exempel när jag och Ellen var på utomhusbion på The Rocky Horror Picture Show vilket var helt klart kallt men också fantastiskt haha. Sen var det pride här i Gävle vi var några tappra som gick i tåget för gympan sen hade jag en av de bästa utekvällarna på länge tillsammans med Louise och Axel. Det blev fortsatt många pass på gymmet och i slutet av månaden drog gympan igång igen. Jag hade ändå förhoppningar på en bättring denna termin
 
September var präglat av framtidsångest men till slut kom jag iallafall fram till att jag skulle börja söka jobb vilket var lättare sagt än gjort. Gympan rullade på men hoppet om terminen släktes en aning när jag fick reda på att jag inte skulle få köra med Norrlands nu i höst då jag inte är junior. Men jag fick nån bra träning iallafall där jag drog av mina bästa fullhalfer dittills och hoppet tändes lite igen. Utanför gympan började jag och Jossan vår tradition med att luncha varje vecka och jag vet inte hur det gick till men Putte lyckades få med mig på att se IT på bio... Min första skräckfilm nånsin på bio och jag var livrädd. Jag blundade 50% av filmen men det var en upplevelse iallafall haha... Höjdpunkten på september var ändå weekendresan till Prag, fem dagar med fint väder, långa promenader, Rolands bristande engelskakunskaper, kulturupplevelser och massor med billig mat. 
 
 

Årskrönika 2017 - Andra kvartalet

Andra kvartalet - april, maj, juni
Min favoritmånad april började rakt i mitten av en gympa helg som demogymnast och egen träning, massor med timmar av gympa. Gymnastiken bjöd även på århundrades längsta inhopp till trampetten från airtracken, så långt att jag inte ens nådde fram...haha.
 
22 år hann jag fylla också och som vanligt var jag i väg på nåt gymparelaterat dagen till ära men jag blev ordentligt firad med glass av mina lagisar uppe i Sundsvall så det blev en fin födelsedag iallafall. April bjöd inte bara på gymnastik, på en av de lediga helgerna fick jag äntligen se min idol Peter Jöback live när jag och Mamma tog en spontanare och bokade biljetter till Fantomen på Operan på cirkus i Stockholm. Det var en underbar vårdag i huvudstaden och en helt fantastisk föreställning och jag tror mamma var nog glad att jag övertalade henne att följa med. Tyvärr så blev det även väldigt mycket tårar denna månad när Mormor gick bort runt påskhelgen, det var inte oväntat men såklart väldigt sorgligt och tungt för oss i familjen.
 
I maj jobbade jag en del och började lyssna på Hamilton som direkt blev en ny favorit. Men utöver det så handlade hela månaden om gymnastik. Vi hade ett otroligt givande till viss del lett av Landslagstränaren Zacke. Tre dagar fyllda med gympa, föreläsningar och mentala rum. Den där sista strömmen klockan 22 på lördagskvällen kan jag så här i efterhand knappt förstå hur vi klarade av och med sån bravur också. Nån vecka senare var det dags för RM-Mixed. Vi var stencoola och vann kvalet och vi gick lika stencoola in på finalen och guess what? vi vann den också! Bäst i Sverige på rm-nivå vad sägs om det!
 
Hela maj avslutades sen med våruppvisning och JC & SC i det nybyggda Gavlehov och vi hade en massa härligt lagmys under helgen. Mitt i bland all denna gympa hade vi en fin men sorglig begravning för Mormor och jag åkte ner och gjorde mitt sista antagningsprov för våren och även fast det inte gick vidare så fick jag umgås med massa härliga teatermänniskor.
 
Allt började lugna ner sig ordentligt och sommaren smyga sig på där i juni. Jag var bjuden på min första babyshower hos fina Amanda i början på månaden och mitt sommarjobb tog fart. Jag och pappa var på Håkan Hellström på Gasklockorna och jag retades med Hanna som inte kunde gå eftersom hon var i England. Juni bjöd även på en lite kortare resa uppåt i landet då jag äntligen tog mig i kragen och åkte upp och hälsade på min saknade Mimmi i Ljusdal där strax efter midsommar. Vardagen fick en ny slags lunk och mina dagar bestod mest av jobb, sommarträningar både med gympa och gym och en lång väntan på att sommarvärmen skulle komma.