Gissa vem som är i samma stad som Lady Gaga?

Det var ett soligt men kallt Paris jag vaknade till idag och ännu en till skoldag. Vi jobbade mest med verb idag både i imperativ alltså formulera en uppmaning och fortsatte repetera futurum (tror jag det heter på svenska). Men repeterade även ordförrådet för kroppen och ansiktet och lite skriv och lyssningsövningar.
 
Efter skolan åkte jag hem och åt lunch sen bar jag mig iväg till Champs-Élysées på en eftermiddagspromenad. Så jag gick längst avenyn och sen över bron Pont alexandre III mot Invalides. Grand palais ligger där också och de var full förberedelse inför Victoria's Secret fashion show 2016 som spelas in där imorn. VS intresserar mig inte så jättemycket men jag vet att Lady Gaga ska uppträda men att se ens en glimt av nån där imorn är nog näst intill omöjligt. Jag är iallafall i samma stad som Lady Gaga och det är väl alltid något... 
 
Jag promenerade tillbaka sen och köpte några macaroons på Piere Hermé nästan längst upp vid triumfbågen och till min lycka så fick jag äntligen använda mig av bara franska när jag köpte dem! haha men efter det fick det vara nog för idag och jag åkte hem igen.
 
 
Imorn väntar skola igen så dags att sova.
 

Höjd säkerhet och alldeles för många timmars shopping (igår-idag)

En söndag är en söndag även om en befinner sig i Paris så igår tog ja tag och städade hela lägenheten, den är ju inte så stor men det hade hunnit blivit en hel del disk och lite dammigt så jag passade på att dammsuga och göra rent. Men sen är jag ju som sagt i Paris så en kan ju inte sitta hemma hela dagen utan jag tog en en liten kvällsutflykt till Eiffeltornet bara för att ha nåt att göra. Jag vet inte hur många gånger det kommer kräva att se det innan jag jag slutar förundras över hur magiskt det är men det har inte hänt än iallafall.
 
De har dock höjt säkerheten nåt enormt sen förra året och en kan nu inte gå in under det utan att behöva gå igenom en säkerhetskontroll. Det är förståeligt såklart men otroligt tråkigt att det ska behöva vara så.
 
 
Idag var jag tillbaka till skolan igen och har startat min andra vecka så vi har hoppat upp en nivå nu till A2 vilket känns kul. En ny lärare och lite nya ansikten i klassen jag pratade bl.a. med en amerikansk tjej som verkar trevlig men det är fortfarande svårt att få nån att vela luncha eller så efter skolan, alla bara rusar iväg själva men det är som det är.
 
Så jag åt lunch i lägenheten sen bar jag mig iväg och shoppade i några timmar. Shopping gator och shoppingcenter men jag hittade egentligen inte så mycket, lite smink och nån tröja men inte så mycket mer. Jag blir lite less på att alla insisterar att prata engelska med mig också bara för att de hör att jag inte har rätt uttal eller för att jag måste tänka efter innan jag svarar. Hur ska jag kunna använda min franska om ingen vill prata det med mig...
 
Iallafall nu ska jag repetera lite snabbt det vi gjorde idag i skolan men sen blir det sängen.
 

En katedral i fjärde och en park i nittonde (igår-idag)

Dagarna rullar på rätt fort här borta ändå och vips så är det helg igen. Igår hade jag min sista skoldag för veckan, vår lärare är fortfarande sjuk så igår fick vi ha en vikarie istället men han var jätterörig så jag vet inte om jag fick ut så mycket av lektionen. Jag gjorde okej på fredagstestet iallafall, inte jättebra men okej haha.
 
Det var Aishas sista dag igår så vi var och lunchade efter skolan och promenerade sen runt lite kring Notre-dame, latinkvarteren och Jardin du Luxembourg. Det var bra mycket kallare ute igår än tidigare i veckan så vi avslutade eftermiddagen med en varm choklad på Starbucks inne i det den stora gallerian BHV Marais innan det var dags att säga hejdå.
 
 
Idag passade jag på att ta en lång sovmorgon bara ligga och dra sig, kika på några avsnitt av That '70s show, kolla på några youtube-klipp och bara ha en väldigt lugn förmiddag. På eftermiddagen sen fick det dock vara nog på lugnet så jag drog på mig träningskläderna och tog en promenad, en ganska lång promenad först till Place de la République och sen ända bort till Parc des Buttes-Chaumont i 19 arr. Paris kan det här med parker iallafall kan en ju säga! Jag var aldrig där förra året, varför vet jag inte men idag tog jag chansen, lite synd att vädret var så gråmulet för det är verkligen en underbart vacker park.
 
Efter två timmars promenad tog jag metron hem igen och har förutom en liten trip till affären varit hemma resten av kvällen och kollat på franska filmer på Netflix jag bara försöker omge mig med så mycket franska som möjligt så jag ska lära mig snabbare.