sisterday

 
Komihåg att läsa om Cardiff också! Feriepraktiken i Cardiff - Ett minne för livet

 
Idag har vi haft lite som en systerdag jag och Hanna och såna borde man faktist ha oftare.
Jag fick ett plötsligt infall för några dagar sedan att jag såå vela spela Sing Star så i förmiddags så dammade vi av vårt gamla PlayStation2. Vi sjöng och sjöng tills en gammal The Poodles låt helt tog kol på våra röster då fick det vara nog haha.
 
På Eftermiddagen bakade vi kladdkaka med en tanke att åka hem till Mormor och bjuda på. Kakan blev faktist riktigt bra trotts en del missöden haha. Så efter vi ätit lite middag åkte vi hem till Mormor.
 
Hon blev jätteglad och tyckte kakan var perfekt, vi var där i några timmar och fikade och pratade med Mormor om allt vi har gjort de senaste veckorna och hon berättade om massa gammla minnen från bla 40-talet. Det är alltid så intressant att höra om gamla tider.
 
När vi kom hem sen satt jag mig och kollade på Harry Potter och Fenixorden, jag blev aningen besviken över hur mycket som tagits bort från boken men jag antar att det är bara att acceptera att film och bok är två helt olika medier.
 
 
 

Stugan i skogen uppe i Norrland

 
Komihåg att läsa om Cardiff också! Feriepraktiken i Cardiff - Ett minne för livet

 
Jag har som sagt spenderat föregående vecka uppe i min stuga i Norrland med alla farbröder och småkusiner. Tre familjer är vi som bor där uppe samtidigt i den lilla stugan mitt ute i skogen 12 pers, det är helt galet att vi får plats haha.
 
Vädret blev bättre med veckans gång och lika så badtempraturern som steg från 16,5 grader första doppet till 20 grader fyra dagar senare. Det har blivit mycket bad, sol, läsning och bus med kusinerna men även träning och kortspelande och den årliga Umeå utflykten blev inte bara en gång utan två.
 
Att åka till Umeå på en söndag visade sig vara ett riktigt stolpskott. Jag körde dit vilket gick bra tills pappa sa åt mig att svänga på fel ställe så vi fick åka runt i hela Umeå för att hitta rätt. Vi kom iallafall fram tillslut men mycket var stängt och vi fick inte ens tag i en veke till fotogenkylskåpen som vi var ute efter. Men veke var vi tvungna att ha så vi åkte in igen på måndagen men denna gång bara jag, Hanna och vår ena frarbror Christer. Vi fick tag i en veke, jag och Hanna fick äntligen shoppa på Monki och vi kunde köpa en fin födelsedagstårta till pappa.
 
Innan vädret var sådär jättebra tog vi en utflykt till tallbergsbroarna, tre jättehöga broar med en fin matsäcksplats och även till Häggströmsmodehus i Lödgeå. Det är alltså en modebutik mitt i en liten by helt enkelt, det är helt galet att den går att driva där ute men den har funnist sen 20-talet så.
Vi vart även bjudna på lunch av pappas farbror och hans fru, det är alltid lika gott vare sig det är en jätte middag eller bara lite macklunch.
 
Det var en härlig vecka och det var tur att vädret var så bra, det är visseligen alltid mysigt att vara där uppe men ändå skönt att komma hem sen.
 
Ett litet bildplock
 

Det här dagarna som gick senast + grön abstrakt nail art

 
 
 
 
Då var alla inlägg om Cardiff uppe så det är bara att läsa, läsa, läsa! Alla ligger under kategorin Feriepraktiken i Cardiff - Ett minne för livet så klicka er dit om ni känner er nyfikna.
 
Jag har ju som sagt varit borta en bit upp i Norrland till min sommarstuga och jag tänkte att jag skulle skriva lite om det i inlägget efter detta. Nu få det bli en liten sammanfattning om de senaste dagarna.
 

 
Lördag:
I lördags var det hämfärd från stugan så vi gick upp tidigt, städade och packade in i bilen. Jag körde till Övik, vilket gick riktigt bra! men sen fick pappa köra resten.
 
Vi åt lite på Max innan vi kom hem, sen väl hemma var det bara att packa up och duscha. Det åskade nästan hela eftermiddagen i lördags så efter en vecka utan internet var det bara att fortsätta på samma sätt och jag satt och läste hela kvällen.
 

 
Söndag:
Det var lite som en "att göra" dag i söndags, jag hade en del att göra efter Norrlands vistelsen som att t.ex. skriva till British Red Cross och berätta om mina två veckor där, packa upp allt det sista (HATAR ATT PACKA UPP) skriva över allt om Cardiff här och måla naglarna.
 
 
Allt detta tog sin lilla tid och all överig tid spenderades med att läsa. Jag är redan på sjätte Harry Potter boken, åh jag vill inte att det ska ta slut! haha
 

 
Igår:
Jag blev väckt mot min vilja av att folktandvården i Stockholm ringde flera gånger, de tror tydligen att jag är Sven Erik och behöver boka tid för narkos...
Senast jag kollade är jag inte Sven Erik men alltså ursäkta kan folk vara lite nogrannare med att det verkligen är rätt nummer de ger ut innan de ger ut det... haha
 
Jag blev även spammad av Mimmi men det var bara trevligt för hon var nämligen inne i stan idag och kunde träffas, vi har inte setts på över en månad så det var ett kärt återseende hoho! Vi pratade oavbrutet hela tiden om allt som hänt under sommaren och tog även en liten glass fika.
 
Klockan två kom Hanna ner till stan så jag bytte sälskar och sa hejdå till Mimmi som skulle på teoriprov. Jag och Hanna hittade absolut ingenting, det är rätt urplockat nu inför hösten men vi köpte oss iallafall en varsin fanta och strosade runt i solen innan vi cyklade hem igen.
 
På kvällen väntade sommarträning och jag körde på eget bevåg lite handvolt skruv och sedan arm och ben styrka.
 

 
Idag:

Jag vaknade rätt tidigt idag för att vara mig meeen jag låg kvar och läste till klockan elva endå haha. Efter frukost och fix stod det på schemat för dagen *städa källaren* och det tog minsan resten av dagen...
Jag har dammat, damsugit, dammtorkat, plockat, sett flera sorters spindlar, handskats med världens äkligaste matta och torkat golven. Källaren har nog inte varit såhär ren på flera år så jag är mycket nöjd.
 
Men jag var inte helt färdig där utan det återstod att rensa bland gamla teckningar. Det tog sin lilla tid men man hittade de där små guldkornen som verkligen är värda att spara.
 
Jag lärde mig en del också bl.a. att när jag var 6år så vela jag bli balettdansös när jag blev stor, det kommer jag inte alls ihåg jag trodde det var gympa som gällde men tydligen inte då haha.
 
Nu har jag kvällen ledig iallafall så jag tänkte sätta mig och kolla på lite film tror jag.