Bra/dåligt om Valborg

Valborg, sista april, valborgsmässoafton eller vad en nu vill säga men nu är det den tiden igen. Jag har lite blandade känslor inför denna dag, både riktigt bra och verkligen jättedåliga minnen finns från valborg genom åren.
  • Från i nian när mina kompisar söp sig fulla och kaosade i Hemlingbyskogen och jag liten och oskyldig stod och frös och hade knapp panik hela kvällen... haha
  • Till i tvåan när vi halva klassen umgicks uppe en lokal längst upp i Sätra, dansade till Håkan och spelade 'Med Andra Ord' så vi grät av skratt.
  • Till i trean då jag inte hade nånstans att ta vägen och fick sitta hemma ensam i mitt rum med choklad då ingen jag frågat hade bjudit med mig på nånting och jag ville inte riktigt "bjuda in mig själv".
  • Till förra året när vi alla trupp1isar hade svenska cupen helgen efter så vi hade en lugn men jätterolig gympamyskväll både framför kasen inne i stan och sen i gropen i hallen.
Som sagt en salig blandning på bra och mindre bra upplevelser, det som hände i nian är nåt vi kan skratta åt nu, vi var små och osäkra men som min situation var då i trean är fortfarande rätt jobbig. I år känns det nämligen lite som jag kommer hamna i lite samma sits.
 
Förväntningar på hur valborg ska vara och firas skapar denna sits tror jag, för visst vill vi alla umgås med vänner en kväll som denna men för mig med en släng av social anxiety blir högtider som Valborg jobbig om jag inte har ett självklart kompisgäng att vara med. Är det okej att "bjuda in sig själv" eller är det lika bra att bara vara hemma? Det är sånt som snurrat i mitt huvud idag.
 
Som tur är så har dagen fram tills nu på kvällen varit fullproppad med andra saker, jobb och födelsedagsfirande för min morbrors fru så jag har inte behövt sitta hemma och grubbla hela dagen. Nu står valborgsmiddag med familjen näst på tur men resten av kvällen är som sagt oplanerad och jag får se vad som händer då, bra eller dåligt.
 
 

Ett förmiddags träningspass

Två dagar i rad nu jag har klivit upp och satt på mig träningskläderna direkt för att åka till gympan på förmiddagen, idag var det ett gym-pass som gällde med fokus på att tillslut lära oss rycka på rätt sätt. Frivändningar, overhead och stöt bl.a. Det gick okej men jag har lite svårt med tekniken och mina stela fotleder sätter käppar i hjulet för mig. Jag måste verkligen öka på min rörlighet om det här ska gå.
 
Efter passet åkte jag hem och jag brukar ju använda fredagar som lite av en fix-dag så bodyscrub, inpackningar i håret och manikyr/pedikyr på mig själv så känner en sig hel och ren efteråt.
 
Annars så har eftermiddagen varit rätt så händelsetom, jag satt en stund och spelade och sjöng med Pappa men förutom det så verkar det som min ändå rätt intensiva vecka är över nu.
 

Eftermiddagsjobb, dagsträning och flängande hit och dit (igår-idag)

Det känns som hela denna vecka har varit mer fullspäckad än vanligt, saker som ska göras hit och dit jag är nästan lite ovan men det är bättre än att bara sitta av tiden iallafall.
 
Igår:
Jag jobbade mitt andra eftermiddagspass för veckan igår och det var en relativt lugn eftermiddag och kväll förutom några barnfamiljer som kom sent på kvällen och skulle äta och röra om... seriöst jag tror vissa skulle behöva gå på kurs hur en uppför sig och sina barn på kafé.
 
 
Tillslut fick jag komma hem iallafall och hade en lugn kväll. Jag spelade lite på ukulelen och läste ut min bok jag började på förra veckan, Room. Den var faktiskt riktigt bra och väldigt annorlunda i och med att den är skriven i jag-form ur femåriga Jack's perspektiv. Den handlar ju om Jack och hans mamma som bor i rummet och där har Jack hela sin värld. Men rummet är deras fängelse, ett ljudisolerat och rymningssäkert skjul. Hans mamma har varit kidnappad i 7 år och hon inser att om de ska överleva måste de rymma.
 
Det är intressant och lättsamt att läsa ur en femårings perspektiv för en förstår ju det han inte förstår och det gör historien djupare på nåt sett. Men det var också i vissa stunder drygt men det kan ha att göra med att jag inte är jätteförtjust i barn haha Hur som helst så är den värd att läsa och nu kan jag se filmen också.
 
Idag:
Det har varit planer från morgon till kväll idag och det känns som jag bara varit hemma och vänt emellan. På grund av städdag så körde vi en dagsträning idag och jag gillar verkligen såna, de är så stressfria men ändå så köttiga och då blir det kul att köra.
 
Jag höll mig bara till tumblingen idag men det kändes bra jag behöver köra in mig lite på det så det blev både bakåt och framåt för mig. Helstarter till framåt och jag höll på att ändra lite i tekniken men det gick bra, fortfarande lite höga men betydligt bättre. Sen gick jag på bakåt med teknikträning och dubbelskruvar vilket också gick bra även fast bakåtteknik är a pain in the ass...
 
Efter träningen var jag hem för att äta och duscha innan det var dags att åka in till stan för lite teatermöte. Mycket jobb med karaktärer och relationer idag vilket känns bra.
Jag åkte efter mötet direkt från stan till gympan igen för att hjälpa till vid städdagen. Damm, damm och åter damm men det gick rätt smidigt ändå, det är ju 100 gånger skönare nu när vi bara har en grop att tömma och göra rent.
 
En sen middag hemma fick det bli efter allt jag åkt runt på idag haha nu ska jag passa på att sova för imorn är det upp i tid och åka och gymma på morgonen som gäller.