Gott nytt år!

Det sista jag skrev i mitt första inlägg 2016 var att jag inte skulle fira nyår i Gävle i år men vem är det som sitter här i år igen.... haha. Men i år har jag iallafall försökt dock utan vidare framgång, planering är tydligen inte så jättelätt.
 
De sista dagarna nu på året har varit lugna, igår var jag visserligen in på stan en sväng för att köpa lite nyårs-smink men annars har jag mest varit hemma. Idag bröt vi även vår tre år långa tradition att åka skridskor på nyår, förra året kunde vi ju åka på Rudsjön men i år är det för varmt och det kändes inte vidare kul att behöva trängas med alla på Brynäsvallen så det blev inget. Lite tråkigt såklart men jag har ju fått åka skridskor en gång i år redan och det är ju alltid något.
 
På eftermiddagen idag har jag fixat med smink och nyår outfiten och vi hade en god nyårsmiddag med familjen. Nu sitter jag och väntar på att Hanna ska höra av sig så ska vi åka in på en nyårsfest och jag hoppas på en kaosfri natt haha.
 
Det här blir mitt sista inlägg för i år så hoppas alla som läser detta får en fin kväll och gott nytt år på er!
 

Årskrönika 2016 - andra halvåret

Tredje kvartalet - juli, augusti, september
Juli och sommar igen även fast vädret inte var sådär jättebra kanske. Jag jobbade en hel del och när jag var ledig passade jag på att gå på utomhusbio eller bara ligga på bryggan i Vårvik och läsa och jag tog steget att bli blond igen. Juli bjöd även på en underbar vecka i Italien men gymnastiken. En hel vecka gympa i 30 graders värme 6 timmar per dag, det enda tråkiga var att min fot var inte hel och jag kunde inte köra fullt ut. Vi hade en fantastisk dagsutflykt till vackra San Marino uppe i bergen också, sommarens absolut bästa vecka.
 
Även augusti var fylld med jobb och jag cyklade till jobbet varje dag även när det regnade som mest. Det lugnade dock ner ser eftersom och jag kunde spendera min lediga tid med att kolla all gymnastik från OS vilket var helt galet spännande att se. Jag och Mamma tog en shoppingtur i huvudstaden också och hade en fin dag även fast det var så sjukt kallt haha. Augusti slutade dock ganska dåligt då jag fick det tunga beskedet att jag inte längre fick träna med trupp 1. Det var som en mardröm och det var längesen jag var så ledsen, jag blev helt krossad och ska jag vara ärlig så är jag fortfarande det, självkänsla och självförtroende är sköra saker. Men jag gjorde det enda jag kunde göra, jag fick fortsätta kämpa.
 
September började tufft och det blev en tung omställning på gympan men jag försökte hålla glöden uppe jag mådde lite bättre iallafall. Jag började utvecklas igen och snurrade fullhalf till grop i Ladan för första gången men min kropp började dock protestera både foten och knäna. Hela stan drabbades av vattenläcka i september och jag hade några intressanta dagar på jobbet utan rent vatten vilket var en upplevelse i sig. Det bästa med hela månaden var dock när jag och Hanna var på Grönan och såg Troye Sivan! En helt fabulös dag fylld med karuseller, glass och till sist en underbar spelning, det kan ha varit en av de bästa kvällarna på hela året faktiskt.
 
 
Fjärde kvartalet - oktober, november, december
Oktober var verkligen all about gymnastiken och jag har nog aldrig varit så sliten i kroppen som jag var då. Det var gympa varje helg först KM som mest var en "rolig grej" där jag knep ett sliver i min klass. Helgen efter var det ett superläger med en massa olika föreningar och vi kollade på EM i truppgymnastik på storbild och jäklar vad de svenska lagen presterade! Oktober avslutades sen med en skräll när vi gick in och vann guldet på RC-Mixed i Landskrona, mitt första guld eller medalj överhuvudtaget på en rikstävling
 
November började i snökaos och gympan lugnade äntligen ner sig lite och vi fick snurra lite igen. Vad sägs om fullhalf på trampett? en volt jag knappt kunde drömma om den här tiden förra året. Jag började räkna ner dagarna till Paris och innan jag åkte fick Jag och Elin fick äntligen ihop det att gå och se folkteatern och snacka om bra beslut! Den 20 november åkte jag till Paris igen och det blev väldigt annorlunda från förra gången men det gick bra ändå. Jag fick börja plugga franska igen och fick en ny vän från Storbritannien att spendera eftermiddagarna med.
 
December sen var såklart Paris för hela slanten, franskalektioner med både bra och dåliga lärare, milslånga promenader, museum, skridskoåkning, shopping, bio, karaoke, Pierce Brosnan, en massa olika språk och självklart lyckan att fått träffa och lära känna en massa härliga människor från jordens alla hörn. Sen såklart en mysig jul hemma med familjen.
 
 
2016 har varit en händelserikt år på många olika sätt, det har gått upp och ner, haft sina underbara stunder som har betytt så mycket men också varit ett av mina tyngsta år. 2017 är mycket välkommet och jag känner på mig att det kommer bli annorlunda för att jag kommer göra det annorlunda, jag måste det.
 

Årskrönika 2016 - första halvåret

Så en liten årskrönika var det ja och jag har funderat på lite olika sätt att göra en på ofta slutar det med att jag bara helt struntar i det haha men förra året skrev jag iallafall en sån där blogglista. Det känns dock inte rätt i år så jag får försöka med en different approach.
 
Första kvartalet - januari, februari, mars
Årets första del var inte den lättaste, jag hade haft en väldigt tung december men kämpade på för att januari skulle kännas lite ljusare men det är inte alltid så lätt att bara totalvända men lite bättre blev det. Jag jobbade en del kom tillbaka till gympan ordentligt och skaffade Netflix och började kolla på en jäkla massa bra serier.
 
Februari var sen all about helgerna hemma hos Putte, fester med trasiga hyllor, öl ur sugrör och bara massa roligt kaos med härligt gympafolk och sen alla underbara mello-kvällar! Jag umgicks med en hel del gamla vänner också särskilt från teater-tiden vilket var väldigt kul. I mars sen var jag på min första gympa tävling som åskådare när jag hängde med på pappas och vuxengruppens tävling i Falun. Det var minst sagt en upplevelse och troligtvis första gången jag behövt betala inträde på en gympatävling.
 
Jag fick en bra start på gympaterminen också förutom nån liten stukning och hade en utvecklingskurva som bara den med dubbelstäckthalven som helt plötsligt lossnade bland annat. Dock blev det ett ordentlig bakslag i slutet på mars när jag inte fick en plats i SM-laget och det tärde på min självkänsla rejält men det var bara att fortsätta kämpa.
 
 
Andra kvartalet - april, maj, juni
Äntligen vår och min favorittid på året, jag kämpade på på gympan även om det var stundtals tungt men jag försökte mitt bästa att distansera mig från allt utom mig själv mest för att överleva, vi fick vårt nya tumblinggolv också vilket var en stor upgrade. Sen hade vi en otroligt låång men också fantastisk kul dag när vi gick modevisning i Västerås. Jag fyllde 21 i april också och hade en jättefin dag med träning, musik, middag och sen filmkväll med mina favoriter från gympan hemma hos Putte.
 
April blev till maj och som jag minns det var vädret väldigt pms-igt vissa dagar sommarvärme och andra spöregn. Jag spelade mycket piano i försök att lära mig soundtracket från Amélie. Vi hade våruppvisning på gympan och jag körde för första gången helstart handvolt halv i ett annat sammanhang än träning. Så var det ju Eurovision också som i år spenderades hos Hanna och jag var som vanligt lite over the top haha.
 
Juni började med en tävling, RM3 dam i Örebro och det gick ju inte så bra... haha men jag körde mina bästa trampettvarv nånsin iallafall så nånting positivt. Så hade vi en jättemysig bankett efter med båda lagen och bara nån vecka senare firade vi allihopa Ellens student. Jag gjorde illa mig ordentlig i juni också min stackars fot som gick helt åt fanders. Men mitt i allt detta blev det sommar och jag tog mitt första dopp i Harnäs med Vera på midsommardagen.