Cabaret-dans, så ska det låta och massa sång

Efter helgen i Göteborg kändes en säg väldigt taggad att vara tillbaka i skolan igen. Vi började men en ny koreografi på jazzen i starkt musikal/Fosse tema med en koreografi till Cabaret. sen på torsdagen fick vi äntligen testa på stepp då vi hade en Gästlärare som kom och höll en lektion. Jag har ju inga steppskor vilket försvårar det hela lite haha men det var hur som helst väldigt roligt och känns kul och användbart att ändå kunna lite grunder. På draman fortsatte vi med monologträning och när det kommer till sången hade vi en gästlärare från Bjärnum på fredagen. Helgen sen blev en rätt typisk folkis helg, vad sägs som spelkväll med Så ska det låta bland annat. Alex gjorde hela spelet och det var fantastiskt kul och bara en sån där härlig grej att göra tillsammans. Vi fortsatte spela spel uppe i köket sen när halva Markaryd tydligen fick strömavbrott haha ni kan ju tänka den paniken när allt plötsligt blir knäpptyst och mörkt haha. Annars så går ju den mesta tiden åt till att växelvis öva och växelvis ha panik inför alla auditions.
 
Nu börjar audition verkligen närma sig och det har verkligen känts av denna vecka, iallafall hos mig själv som går runt och får plötsliga anfall av nervositet hela tiden. Det är så mycket som är rörigt och så mycket som ska fixas och övas och allt vad det är samtidigt som livet ändå ska kunna levas normalt haha. Det är tur att våra lärare är förstående.
 
Med alla våra lärare tillbaka från sjukdom och ledighet och såna grejer har denna vecka varit ännu mer fullspäckad. Baletten har rullat på som vanligt, på jazzen fortsatte vi med cabaret men hade även en lektion med auditionträning och hann börja med ännu en ny koreografi. Draman har varit en blandning av vanliga dramaövningar och monolog, vi har fått chansen att visa upp våra monologer för hela klassen vilket har känts väldigt givande. Det har blivit en hel del sång denna vecka för mig också. Jag hade interpret i onsdags där jag sjöng två auditionlåtar som jag kände gav mig väldigt mycket sen hade jag sånglektion med Sophie i torsdags där jag fick jobba väldigt mycket tekniskt och sen en till sånglektion fast med vår gästlärare Stefan från Bjärnum där jag fick jobba mer med uttryck och känsla så det känns som jag har fått en riktigt bra blandning den här veckan. Efter skolan sen har vi förutom att öva och träna och allt sånt även hunnit med att fira våffeldagen, det var mysigt! Nu ser det ut att bli en lugn helg där jag verkligen ska passa på att bocka av min attgöra-lista nu innan alla auditions sätter igång på allvar.