Museum i massor, cykelkarusell från 1800-talet och uteservering i december - Paris del 2

 
Lördagen blev till en museum-dag, jag har ju varit på det flesta museer i Paris redan men det gör inte så mycket de får ju in nya utställningar hela tiden så det finns alltid nåt nytt att se. Först var vi på Palais de Tokyo där de hade en stor utställning om typ spindelnät vilket var lite obehagligt men samtidigt spännande. Jag trodde dock att det skulle vara fler utställningar där som det var när jag var där 2015 men det var bara den här vilket var lite tråkigt.  Efter Tokyo tog vi en promenad längst Seine ner till vackra Musée d’Orsay där de ställde ut Picasso och en intressant utställning om Renoir och hans son och likheter mellan hans målningar och sonens filmer. Det mesta som har att göra med film på nåt sätt brukar ju intressera mig. På kvällen åkte vi upp till Montmartre för att äta middag, vi åt på Un Zèbre à Montmartre som var lite av en favorit att luncha på 2015 men nja jag vet inte om det blev lika stor hit nu, maten var okej men bemötandet ganska bristfälligt och nonchalant tyvärr. När vi ätit upp och äntligen fick betala... promenerade vi upp till Sacré-Cœur som är en av mina favoritplatser i Paris, utsikten däruppe är fantastisk och själva kyrkan såå vacker.
 
Vi delade på oss på söndagen, Alice ville gå på Louvren och jag ville gå på Musée des Arts Forains så då blev det så. Musée des Arts Forains är ett spännande museum jag faktiskt inte har varit på innan för i vanliga fall så måste en boka i förväg där för en guidad visning men under julen har de öppet för allmänheten så då passade jag på. Det är lite av ett museum för gamla karuseller och liknande "A Belle Epoque funfair" och det får ett plus i kanten för att jag lyckades köpa inträdesbiljetten och ha en konversation med han i biljettluckan helt på franska haha. Det var verkligen mysigt med alla gamla tokiga grejer så var det lite olika uppträdanden också t.ex. en clown som absolut var för barn men det var ju bra för då förstod jag ju allt han sa haha så fick jag testa på att åka en cykelkarusell också från tidigt 1900-tal som faktiskt är med i filmen Midnight in Paris har jag fått lära mig. Den går alltså ut på att alla cyklar för att få karusellen att åka och snabbt går det också nästan så jag var lite rädd för att ramla av. det var lite tråkigt att vara där själv dock då det fanns otroligt många fotomöjligheter men, men.
 
När vi kände oss klara åkte jag in mot centrala Paris igen och mötte upp Alice och vi tog oss till kanalen och fikade på ett supermysigt litet cafe som heter La Chambre aux Oiseaux, jag har hört en massa bra om det stället och att de tydligen ska ha en supergod brunch. vi var dock lite sena för brunch så det fick bli bara en fika istället men varm choklad och morotskaka sitter ju inte fel. Vi tog en liten paus hemma i lägenheten innan det var dags för att hitta nånstans att äta middag. Planen var en italiensk restaurang i Marais men den var full så då fick vi leta på nån annan och hamnade till slut på ett mysigt cafe precis bredvid Place des Vosges där vi kunde sitta på uteserveringen. Ett glas vin på en uteservering i Paris i december hur underbart!
 
 
(null)