Mini toa, fransk mellandagsshopping och Louvren upp och ner - Paris del 1

Två hela år sen sist vilket är på tok för länge, Paris bör besökas minst en gång per år det är sen gammalt. Nej men på riktigt wow vad jag har saknat den här staden och wow vad fantastiskt att få vara här igen.
 
I torsdags förrförra veckan bar det äntligen av, Pappa var snäll och skjutsade mig och Alice till Arlanda och förutom ett lite försenat flyg gick ditresan bra. Även resan in från flygplatsen gick smidigt och blev mycket billigare då vi kunde dela taxi med en annan svensk tjej som reste själv och skulle in till Paris. Vi möttes upp av vår värd för lägenheten sen var det bara att börja göra sig hemmastadd. Visst att jag brukar bo litet när jag är i Paris men den här lägenheten kan ha varit det minsta jag varit med om haha, badrummet var nästan komiskt litet, för att kunna sitta på toaletten och samtidigt ha stängd dörr fick en helt enkelt sitta på sniskan haha. Men det funkar ju bra när en ändå bara är på weekendresa, det är ju inte i lägenheten som tiden ska spenderas. Traditionsenligt åkte vi till Eiffel första kvällen, även fast det är min fjärde gång i Paris så kan jag inte sluta fascineras över denna knasigt vackra byggnad och för Alice var det ju första gången så då gäller det ju att besöka den kändaste byggnaden först haha. Vi var båda rätt trötta efter resan så vi lagade lite pesto-pasta i lägenheten istället för att leta restaurang så kunde vi lägga oss i tid och ladda upp för nästa dag.
 
Shopping stod på schemat för fredagen så vi promenerade ner till shoppinggatan Rue de Rivoli så först tog vi högersidan sen en kortare paus för att kika på pyramiderna vid Louvren innan vi fortsatte med vänstersidan och avslutade det hela med att äta på nån hamburgerrestaurang i Châtelet. Det blev inte så galet mycket shopping ändå men de hade öppnat ett Urban Outfitters längst gatan och precis som när vi var i Danmark så försvann en hel del pengar där haha med jag blev två fina rutiga klänningar rikare. När vi började känna oss klara fortsatte promenaden ner mot vackert upplysta Notre-Dame.
 
 
Fortsättning i nästa inlägg...