Testa på att bli mördad

Hur många sångtexter kan en och samma person lära sig på en och samma vecka? är den frågan som har snurrat i mitt huvud de senaste dagarna, just nu är jag iallafall uppe i 5 haha.
 
Stress.com är lite temat på denna vecka för att få ihop allt och det tar på krafterna. Måndagen var en rätt vanlig dag med balett, jazz, drama och muku men på jazzen började vi med en ny koreografi och på draman fick jag testa på att bli mördad. Det där med mord låter ju väldigt brutalt men grejen var att vi fick spela ett mordgåta-rollspel med vår gästlärare i drama och det var så kul och spännande! Alla fick en varsin karaktär med varsin karaktärsbeskrivning som en skulle hålla för sig själv och där det även stod anvisningar på saker en måste göra vid speciella klockslag. Det blev världens familjeintrig som slutade med ett mord, nästan som att vara med i ett avsnitt av Poirot. Det hände så sjukt mycket på den här timmen vi spelade, det var verkligen en spännande upplevelse.
 
I tisdags fick vi sovmorgon som komp för att vi var på en extra kostföreläsning i Bjärnum i fredags. Men nån vidare sovmorgon blev det inte för min del då vi var tvungna att öva till vår spelning på det där årsmötet på fredag. Sent att kliva upp kanske men vi fick mycket gjort så det var bra! Sen rullade bara tisdagen på som vanligt med balett och jazz. Min sånglektion blev tyvärr inställd då vår sånglärare fått halsfluss så jag tog eftermiddagen till att öva sång själv istället och det gick väl okej även fast det kändes lite stressande med jazzlåten.
 
Igår fick jag äntligen den där sovmorgonen jag så verkligen ville ha. Sen efter fikat hann jag och Felicia öva på dialogscenen (som vi oxå har just nu som ska redovisas på måndag) innan dramalektionen. Dramalektionen var en lång teorilektion om Ingmar Bergman vilket jag var sådär föga taggad på med tanke på hur otroligt trött jag är på honom efter ett halvår på filmhuset men även hur jag är så otroligt trött på alla dessa "manliga genier" som kunde bete sig hur som helst... Efter lunch var det dags för interpret, min tur att sjunga denna gång och det var aningen nervöst eftersom jag inte kunde ha sånglektion med låten i tisdags. Men det gick bättre än förväntat, temat var jazz och jag tyckte faktiskt det gick riktigt bra för alla! så många snygga jazztolkningar! Jag sjöng min favorit Mister Kelly och det kändes både säkert och bra med både sången och det jag fick testa på själva interpretations-delen så jag är nöjd.
 
När skoldagen var slut började ett långt träningspass iallafall för mig och Alicia som först körde ett hårt pass på gymmet för att sen ta middagspaus i nån timme och efter det dansa i danssalen i lite mer än 3 timmar sammanlagt... haha. Jädrans vad vi var trötta på slutet men kul var det.
 
Jag kan ju dock säga att jazzen klockan 8 imorse var en jäkla pina alltså men det otroliga träningsvärk som jag fick från igår. Allt gjorde ont och jag hade noll energi, jag är nog bara glad att jag överlevde. Andra lektionen för dagen var sång i grupp vilket kändes mycket bättre än förra veckan även fast jag borde ha övat mycket mer på mitt scenframträdande. Jag sjöng Alesia Cara's låt Here och sången och texten kändes toppen iallafall vilket var skönt. Näsa vecka är det rock-tema så då jäklar ska jag öva på framträdandet.
 
Dagen avslutades med kör, sen lite sångövning, middag och nu sitter jag här och skriver. Imorn taggar vi ännu en intensiv dag innan jag kan andas ut igen för denna gång.