emelie - Nya grupper, nya projekt och nya sångutmaningar + Silver nail art

Nya grupper, nya projekt och nya sångutmaningar + Silver nail art

Tiden har nog aldrig gått så fort förut, två veckor kvar till höstlovet och bara en månad kvar till kollationering för vintershowen. Det här som folk säger om att ta vara på tiden på folkis för det bara kommer flyga förbi är verkligen sant. Så vad har hänt sen sist?
 
Förra helgen var rätt lugn tiden spenderades mest med att öva, fixa på rummet och så fick vi chans att se vintershowen från förra året så vi blev ännu mer taggade inför vår egen show. Den här veckan hade vi första veckan med våra nya grupper, vi har ju nämligen de flesta lektionerna i halvklass och har haft en och samma grupp sen vi började men nu var det dags att byta och även fast en känner alla i klassen så blir det lite annorlunda och ovant. Alla lektioner utom kören har vi i halvklass också så vi har ju inte hört alla sjunga förut heller. Måndagen var fullspäckad som vanligt med balett, drama, jazz och muku. Mycket nya diagonaler på jazzen vilket var kul men lite svårt att få till ibland. Sen på mukun var vår kära kursansvarig tillika jazzlärare Mattiaz där och pratade om sitt liv som musikalartist så vi fick ställa frågor och veta mer om hur det kan vara att jobba i branchen. Sen gick som vanligt hela eftermiddagen/kvällen åt till att öva.
 
Tisdagen var även den fullspäckad, dock har vi nu med den nya gruppen ett lite längre hål på tisdagar. Det kan ju vara lite segt ibland men det är också utmärkt för att hinna med att fixa med lite smågrejer, hinna öva sång eller bara vila en stund. På baletten i tisdags fick vi äntligen börja med hopp-diagonaler, alltså spagathopp som jag kallar det fast det heter nåt mycket mer franskt och fancy på balettspråk typ Grand jeté. På jazzen sen kickade vi igång vårt sista projekt innan höstlovet nämligen ett sång och dans projekt som ska göras i grupper om 5. Vi fick lära oss första delen på koreografin, en koreografi som ändå är rätt svår så ska vi bara sjunga till sen också. Men det kommer bli kul! 
 
Den här veckan var det min tur att sjunga på interpreten så jag var rätt nervös när jag klev upp i onsdags. Vi hade avslappning på Personlig utveckling lektionen på förmiddagen med jag kunde inte slappna av för fem öre. Låten jag skulle sjunga var otroligt fina Ljusa kvällar om våren från Kristina från Duvemåla och anledningen varför jag var så nervös var att jag för första gången skulle ensam sjunga i huvudklang inför folk. Jag är nämligen en mer bältig sångare, jag är mer van att bara ta i från tårna och sjunga i min bröstklang. Men det funkar inte i den låten då den går väldigt mycket upp och ner från bröst-mixed-huvudklang hela tiden. Vi är ju här för att utmana och lära oss dock men det var väldigt nervöst. Jag tror det gick okej och det lät nog bättre andra gången jag sjöng men det är svårt för jag är så självkritisk när det kommer till min röst. Men jag får lita på mina klasskompisar som säger att det låter bra och nu har jag vågat iallafall och det är ju ett steg på vägen.