Disco fever, duett-träning och en lång resa hem

Efter en ganska vanlig start på förra veckan kom onsdagen som en frisk fläkt, på schemat stod nämligen redovisning av vårt sång och dansprojekt. Så min grupp körde igång i dramasalen efter fikat och finslipade lite på koreografin innan vi hade övningstid i sångsalen med mickar och allt. Sen var det dags för smink och hår, jag fick nästan gympatävlingskänsla av det hela, alla är spända, fokuserade och förväntansfulla, det luktar hårspray över allt och sen massa glittersmink på det. Min favoritkänsla! Vi hade totalt disco-tema på vårat framträdande så jag gjorde det enda som passade sig nämligen att borsta ut hela håret till totalt disco-krull haha... men jag menar är det disco så är det! 
 
Det var jättekul att få se de andra grupperna på redovisningen, vi har ju haft samma låt och samma koreografi men det blev ändå 4 helt olika tolkningar på det hela, folk är verkligen kreativa. För vår egen del gick det bra, det blev ännu jobbigare att sjunga och dansa samtidigt när en är nervös haha men det var helt klart godkänt. Alla grupper körde tre gånger, en för att visa upp, en för att få coachning och förbättra och en där Lenni (vår dramalärare) fick komma med en galen ny förutsättning.... haha.. Så sista gången vi körde skulle vi även köra hela dansen men låtsas få elchocker samtidigt, vilket var lättare sagt än gjort.. Hur som helst har det varit ett jättekul projekt och väldigt lärorikt och i och med att detta redovisades hade vi bara en grej till att bocka av innan vi kunde ta lov på riktigt.
 
Torsdagen började som vanligt med jazz direkt på morgonen, den sista innan lovet sen skulle vi redovisa våra duetter för vår sång i grupp lärare. Det gick helt okej, hon gillade vårat scenframträdande vilket kände bra för vi har ju jobbat väldigt mycket med det och förutom lite kemi-missar då och då är jag väldigt nöjd med vad vi har åstadkommit hittills för det är en svår scen att göra på så pass kort tid. Stämmorna däremot..... alltså jag har ju bara melodin hela tiden så jag glider ju liksom på ett bananskal i detta men jag förstår att det blir tufft för Natanael att hitta rätt jämt, särskilt om en är ovan att sjunga stämmor. Men förhoppningsvis så sjunker allt in under lovet. Efteråt körde jag och Alicia ett sista gympass innan lovet, frivändning och stöt blev det. Sen på kvällen blev det att öva stämmor till duetten och sen kika på Bjärnums vårshow från i våras.
 
I fredags hade vi bara drama på morgonen sen fick jag faktiskt lov, vilket kändes väldigt konstigt haha. Dramalektionen var hur som helst superkul, vi körde en av mina favoritövningar, liftaren, och så en annan väldigt rolig övning där vi fick styra känslorna på två personer som skulle befinna sig i en situation och samtala med varandra. Efter fikat gick jag hem och packade och sen tog jag och Emma tåget strax efter halv ett. Det blev en lång resa hem men tack och lov utan förseningar och det var verkligen guld värt att kunna ha sällskap med Emma hela vägen, massa prat och massa skratt!