Tillbaka i bubblan och blåsa bubblor i glasrör

Söndag 4 november Höstlovet gick verkligen i rasande fart och jag vet inte om jag blev så mycket mer utvilad faktiskt för det har varit så mycket annat som ska göras. Jag har fått tillbaka min röst någorlunda iallafall. Det har känts väldigt konstigt att komma hem på det här lovet som jag skrev tidigare så är jag inget jättestort fan av Gävle på hösten så det är ju redan mixade känslor sen blev det en liten chock också att komma ur folkisbubblan och inse hur kallt och hårt det "verkliga livet" kan vara igen. - På tåget hem till folkis för en vecka sen.
 
Ska jag nånsin lära mig att jag blir alldeles för åksjuk för att skriva på datorn när jag åker tåg? troligen aldrig men jag gav det ett försök iallafall. Lovet var en blandning av känslor och även fast jag var toppenglad över att träffa min familj och mina kompisar kändes det skönt att få åka hem till folkis och hoppa in i bubblan igen tillsammans med min andra familj här nere. Det blev en intensiv vecka på direkten med förutom de vanliga lektionerna som balett, jazz, sång och drama även sångworkshop, interpret och en hel redovisningsdag. Det var full speed redan från start.
 
Måndagen var relativt vanlig schemamässigt, vi gick igenom inför redovisningsdagen på baletten, jobbade med fördomar och gestaltning på drama och på jazzen fick vi en väldigt rolig uppgift där vi fick lära oss en koreograf som vi sen skulle jobba med i smågrupper. Vi skulle välja låten själv och sen även lägga till några åttor själva vilket blev superroligt, jag var med Stine och Frida och vi gjorde en fantastisk kul koreografi till Michel Jacksons låt The way you make me feel.
 
Ni vet när en var liten och drack typ vatten med sugrör så var det ju alltid så mycket roligare att istället för att dricka vattnet blåsa bubblor i glaset, massa stora bubblor fast en inte fick för mamma. I tisdags kom äntligen dagen då en kunde blåsa på helt utan dåligt samvete när en av Sveriges bästa sångpedagoger/logopeder etc var hos oss och hade workshop i sång och tekniken att sjunga i fonationsrör. Det var en otroligt inspirerande dag, hon var verkligen superproffsig och jag lärde mig så mycket bara på de få timmarna, hur en bältar säkert t.ex. vilket min röst tackar mig väldigt mycket för. Fontationsrörstekniken är även väldigt intressant det är alltså ett glasrör som du sätter i en liten bunke med vatten och sen sjunger i så det bubblar i vattnet och tanken är att hur en, än sjunger så ska bubblorna vara jämna då gör en rätt.
 
Kvällarna båda dessa dagar spenderades med att öva järnet verkligen inför andra delen av veckan den mer intensiva och nervösa delen. Det är alltid bra att utmana sig själv.