Nerver ur styr, wicked through and through och duetten som blev en musikalscen

Vi får verkligen öva på det här med nervositet här, ibland går det som en dans ändå och ibland blir det små käppar i hjulen när nerverna banar iväg för fort. Hur som helst i onsdags var det dags att bocka av veckans första nervpärs nämligen interpreten på min wicked-låt. Jag var nervös redan när jag vaknade men det kändes ändå rätt skönt att få ha en sånglektion på morgonen då fick jag ju chans att få lite mer hjälp med låten innan det var dags. Även fast det var morgon så kändes det helt okej att sjunga och det var många höga toner som satt riktigt bra även fast det var tidigt. Nervositeten satt kvar dock och jag hade svårt att äta lunch, sen var det dags och jag hann väl nervöskissa minst 5 gånger innan eller så haha.
 
Jag var egentligen tredje personen som skulle sjunga men när Felicia som var före mig hade glömt två notpapper som hon var tvungen att springa och hämta fick jag köra istället och på nåt sätt hjälpte det med med den värsta nervositeten för att det blev så plötsligt min tur. Så hur gick det? Jag klarade det! hela låten två gånger utan att fega eller falla ur eller gå på overdrive. Jag är ingen Idina Menzel men jag klarade faktiskt av att sjunga den med alla höga toner och sjuttioelva taktartsbyten och tonartsbyten. Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv för det var en rejäl utmaning och jag har tvivlat så mycket om det inte var att ta vatten över huvudet. Jag är väldigt glad att jag vågade!
 
Kvällen i onsdags bjöd sen på halloweenmys här på skolan med tipspromenad, spökvandring och korvgrillning. Bra fixat av elevrådet en rolig och mysig men aningen kylig kväll.
 
 
Det var inte en vidare lång andningspaus en fick från nerverna för sen i torsdags var det en hel redovisningsdag i nästan alla ämnen. Vi började med dansen så först var några övningar från baletten bland annat pirouetter och hopp sen gick vi vidare till jazzen där vi körde två olika diagonaler och våra två koreografier. Allt gick faktiskt riktigt bra, jag kände mig onödigt nervös på diagonalerna och kom inte ner i plié tillräckligt men sen båda koreografierna kändes väldigt bra, jag tror lite min friståendetävlingsvana kom fram där. Efter dansen hade vi en kortare redovisning i drama där vi körde några övningar och avslutade med en omgång jukebox innan det var dags för lunch eller rättare sagt gå och kolla på lunchen för jag var alldeles för nervös inför duetten för att äta nästan alls. Jag ville så mycket att det skulle bli helt perfekt, alltså jag är ju sån som person sen förstår ju jag också att vi inte haft så länge alls på oss att skapa dessa nummer och öva på dem plus att vi gjort allt själv utan speciellt mycket hjälp eller coachning alls. 
 
Så hur gick det då? Om jag böjar med kritiken. Stämmorna blev inte helt rätt på sina ställen, den höga tonen bland annat men det var verkligen väldigt svårt för oss att öva. Det mest negativa var dock att jag som nästan alltid annars är så textsäker fick total blackout på två textrader.... fan alltså jag jag svär inte så ofta men usch och fy och blä vad besviken jag blev på mig själv.... Jag kan ju texten! men nerverna tog helt enkelt övertaget sen är det ju en sak när en sjunger själv men mitt samvete dör ju eftersom det kändes som att jag förstörde för oss båda. Jag har kollat på filmen efter iallafall och förutom lite panik så dolde jag det ganska okej ändå.
 
Nu låter det ju väldigt negativt här men faktum är att förutom dessa mindre missar gjorde vi ett väldigt bra framträdande. Våra individuella sånginsatser var bra och hela den sceniska blev väldigt snyggt vilket var nåt vi jobbat hårt med, att få det att bli ett snyggt och proffsigt musikalnummer, att jobba med koreografi och att få till en trovärdig kemi mellan oss. Det har inte varit helt lätt, att spela kär är nåt av det svåraste en kan göra men jag tycker att vi lyckades bra på den korta tiden vi ändå har haft. Allt går alltid att förbättra i min värld och även fast jag alltid satsat högt så vet jag att vi är faktiskt här för att lära oss först och främst! Jag är väldigt stolt över oss och hur vi fick ihop det och det har varit väldigt kul att få jobba tillsammans! Sen är det är ju väldigt drömmigt att få göra en riktigt musikalscen oxå 😍
 
Som Molly och Sam ur musikalen Ghost