Trötta rep, folkisjul och julgransdans + mintgold nail art

Det här med att blogga ett inlägg i veckan har tydligen blivit lite av en oplanerad trend nu det här senaste veckorna, men det blir ju lite så när ledig tid är begränsad så här sista repveckorna innan showen. Den här veckan var ju inte bara en av de sista repveckorna ut även den sista veckan innan jullovet vilket är lite speciellt.
 
Måndagen var aningen lugnare än vanligt med några lättare dansrep och sen hade vi vår andra klädprovning på eftermiddagen. Nu börjar ju alla kostymer verkligen komma på plats och det är verkligen spännande att se showen växa fram med dem. Kostymer och skor gör ju en stor skillnad för de olika nummerna. På tisdagen sen hade jag bara ett enda schemalagt rep strax efter fikat på morgonen sen var jag "ledig" fram till alla inplanerade egna rep på kvällen. Det är nästan så att en blir rastlös när det plötsligt finns så mycket tid över haha men jag passade på att öva och städa när tiden ändå fanns till. Kvällen däremot var verkligen fullproppad med rep, 5 timmar med nästan ingen paus vilket tillslut blev aningen påfrestande för både kropp, humör och psyke... Efteråt kände jag bara för att stå och skrika rätt ut, ibland har en såna dagar också.
 
Veckan sista "riktiga" skoldag innan jul var i onsdags och då körde vi vårat allra första kostym genomdrag på hela showen. Vi körde uppvärmning på morgonen tillsammans och jag höll i dansuppvärmningen vilket jag älskar för då får jag värma upp precis som jag vill haha sen var det bara att tagga för show. Genomdraget gick bättre än i det i lördags men det kändes ändå inte helt hundra. Min envisa förkylning förstörde lite och så är det såklart vissa nummer som det behövs filas mer på men överlag kändes det bra. när vi var klara sen kunde vi mysa till det med julbord i matsalen innan det var dags att komma tillbaka och ta emot lite notes och städa undan. Här var en ju redan lagom trött men det var bara att fortsätta kriga vidare på repen på kvällen vilket gick både bra och dåligt men hur som helst så fick vi mycket gjort.
 
I torsdags hade vi julavslutning med hela skolan, vilket både kändes mysigt men också lite melankoliskt eftersom tiden har gått så otroligt fort. Vi myste med klassen och tackade av en av våra lärare som ska sluta sen var det lite lekar med elevrådet innan det var dags att säga hejdå och önska alla en god jul. Det blev verkligen tomt på folkis efter alla hade åkt hem, det var bara jag, Emma, Natanael och Gabbe som tillslut var kvar på svalis så då bestämde vi oss för att ta tillfället i akt och dansa runt granen med blandat resultat haha... men kul var det iallafall.
 
Fredagen blev en lång tågresa hem till Gävle igen och jag passade på att kolla ikapp hela julkalendern på vägen hem. Det mest spännande på hela dagen var när mamma ringde mig när jag precis klivit av tåget i Stockholm och bara "Hej, vad gör du?" och jag bara "ja jag är på Stockholm Central" och mamma bara "va!?". Hela familjen trodde tydligen av nån anledning att jag skulle komma hem på lördagen så det blev en liten surprise minst sagt haha. Nu blir det lite välbehövd vila från alla rep och full fokus på julen.