Blåmärken i blåmärket, klackhalka och julshopping

Det här med att jag skulle försöka bli bättre på att blogga oftare gick väl kanske sådär hehe tiden räcker inte till riktigt. Vi har ju "bara" kommit förbi andra repveckan nu så samtidigt som det känns som vi bara är i början på hela och allt är lugnt ligger det en underliggande stress på att det faktiskt bara är 55 dagar kvar till premiär! 
 
Hur som helst, i måndags fick vi en ny koreografi till ett rent dansnummer i andra akten, ganska så annorlunda från det vi gjort hittills och lite mer åt det moderna hållet. Häftig dans med spännande koreografi som dock ger upphov till väldigt stora blåmärken på benen haha. Annars innehöll måndagen en genomgång av en teaterscen, lite sy-stuga och sminkgenomgång. I tisdags började vi hela dagen med att lära oss och köra igenom öppnings numret till hela showen, väldigt spännande! Sen efter lunch hade vi ett över 3 timmars långt pass för att lära oss det första medleyt för första akten. Här fick jag även inviga mina nyinköpta karaktärsskor vilket dock gick sådär då golvet i teatersalen är så sjukt halt och jag skulle behöva sula om skorna. Så förutom att jag såg ut som Bambi på hal is hela medleyt så gick det bra haha. Onsdagen innehöll körträning och sen efter lunch en föreläsning kring hur det är att jobba med ljus på en stor teater. Torsdagen sen blev veckans längsta dag då vi övade dans från olika nummer från 8 på morgonen till 17 på eftermiddagen, vi fick bl.a. koreografin till min solo-låt. Det är många steg och mycket som går väldigt snabbt men jag tror det kommer supersnyggt när allt verkligen sitter. Sen gick fredagen till att öva teatertexter och fila på öppningsnumret till andra akten.
 
När en läser det så här så låter det kanske inte som vi har så mycket men jag tror inte jag har lämnat dans/sångsalen före kl 20:30 på nästan hela veckan för även om skoldagen slutar runt fyra så har vi ofta 2 eller fler olika rep efter dans-rep, körrep och allt där emellan ibland blir det att öva en timme på en koreografi och sen två timmar på en annan och så lite stretch på det. I torsdags var jag på riktigt i skolan i 12½ timme från 8.00-20.30. Det tar på krafterna men det är kul också.
 
Igår var vi några som tog en paus från det hela och åkte in till Malmö en sväng för att köpa julklappar, ibland är det bara skönt med lite miljöomväxling. Det blev en jättefin dag och sen när vi kom hem hade vi lite julmys uppe i köket med julmusik, varm choklad och en omgång rappakalja, så många knasiga förklaringar och så mycket skratt. Idag blir en lite lugnare dag jag ska strax dra igång att städa och en blir det att lägga tiden på att öva, på allt möjligt som vanligt.