Serietips - Black Mirror

I allt detta höstmörker så finns det inte så mycket mer att göra på eftermiddagarna är att mysa ner sig framför valfri skärm och sträck-kolla lite serier. Nu när det är som mörkast men det fortfarande inte är december och ja jag tänker spara alla julfilmer och sånt tills då haha passar det verkligen bra att börja kolla på den där serien som en har tänkt att börja kolla på ett tag men inte tagit sig tid till.
 
För mig är det Black Mirror som finns på Netflix, en brittisk serie som skiljer sig rejält från nån annan serie jag nånsin har sett. Det är en antologi-serie där varje avsnitt är som en egen kortfilm, avsnitten har olika skådespelare i olika situationer i framtid eller nutid men temat på varje avsnitt är på ett eller annat sätt den mörka sidan av teknologi och livet. Nåt avsnitt handlar om hur varje person i framtiden har som en inbyggd minnes implantat i huvudet som spelar in alla ens minnen. Ett annat avsnitt handlar om hur den brittiska premiärministern blir utpressad att utför en hemsk handling av nån som kidnappat en av prinsessorna ut kungafamiljen. Det som också är intressant är att alla avsnitten ser ut att utspela sig i samma värld så även fast historierna inte hör ihop så verkar allt vara ihopkopplat på nåt sätt.
 
Jag har snart sett klart andra säsongen och det finns för närvarande fyra säsonger med den fjärde som kommer ut just nu. Avsnitten är intensiva och drar upp många tankar och känslor särskilt kring hur vi använder teknologi och hur den kan komma att se ut i framtiden. Det är om nåt en väldigt intressant serie och fylld med välkända brittiska skådespelare, så ett tips i höstmörkret.