Höjd säkerhet och alldeles för många timmars shopping (igår-idag)

En söndag är en söndag även om en befinner sig i Paris så igår tog ja tag och städade hela lägenheten, den är ju inte så stor men det hade hunnit blivit en hel del disk och lite dammigt så jag passade på att dammsuga och göra rent. Men sen är jag ju som sagt i Paris så en kan ju inte sitta hemma hela dagen utan jag tog en en liten kvällsutflykt till Eiffeltornet bara för att ha nåt att göra. Jag vet inte hur många gånger det kommer kräva att se det innan jag jag slutar förundras över hur magiskt det är men det har inte hänt än iallafall.
 
De har dock höjt säkerheten nåt enormt sen förra året och en kan nu inte gå in under det utan att behöva gå igenom en säkerhetskontroll. Det är förståeligt såklart men otroligt tråkigt att det ska behöva vara så.
 
 
Idag var jag tillbaka till skolan igen och har startat min andra vecka så vi har hoppat upp en nivå nu till A2 vilket känns kul. En ny lärare och lite nya ansikten i klassen jag pratade bl.a. med en amerikansk tjej som verkar trevlig men det är fortfarande svårt att få nån att vela luncha eller så efter skolan, alla bara rusar iväg själva men det är som det är.
 
Så jag åt lunch i lägenheten sen bar jag mig iväg och shoppade i några timmar. Shopping gator och shoppingcenter men jag hittade egentligen inte så mycket, lite smink och nån tröja men inte så mycket mer. Jag blir lite less på att alla insisterar att prata engelska med mig också bara för att de hör att jag inte har rätt uttal eller för att jag måste tänka efter innan jag svarar. Hur ska jag kunna använda min franska om ingen vill prata det med mig...
 
Iallafall nu ska jag repetera lite snabbt det vi gjorde idag i skolan men sen blir det sängen.