Omkastade planer, duettredovisning, & utklädd till en filmreferens

Som vanligt skriver jag det här flera veckor i efterhand haha men, men ni som läser är ju ganska vana med det vid det här laget nu.... så här är inlägget om förrförra veckan.
 
Ja det blev en spännande vecka, veckan innan lovet indeed, men inte på det sättet jag trodde det skulle. 
 
Jag sov dåligt natten till måndagen, om det var nerver eller oro eller båda. Hur som helst så gick jag upp tidigt för att väcka rösten men också för att packa det sista eftersom jag skulle direkt till Gävle efter skolan. Det var det jag trodde i alla fall! men rättegången blev hastigt inställd.. vilket jag fick reda på när jag redan släpat mig och packning till skolan... Nu är allt framflyttat till februari. Det hade varit så skönt att bara få det avklarat så jag slipper må dåligt över det nå mer, men det är som det är. Hur som helst när allt det var förbi så var det bara att lägga allt fokus på duettredovisningen. Vi körde ett sista rep på morgonen som kändes riktigt bra, jag och Gustav var ganska tidigt ut så sen kunde vi ta lite tid till att fixa till lite smågrejer som vi fick notes på och efter det var det dags att köra ett genrep.
 
Genrepet gick också bra och det var skönt att få köra ett ordentlig genrep innan så kunde man skaka av sig lite nerver. När vi var klara hade vi en kortare lunch sen var det showtime, komplett med publik och allt. Det gick jättebra, det var en del nerver som spökade på vissa toner men jag hade ändå kontroll och det är det viktiga. Det var så fint att äntligen få redovisa detta, jag är så glad och stolt över mig och Gustav och våran duett. Den blev så fin och det har varit så roligt att jobba med den. Efter att ha haft huvudet uppe i duetterna fick vi avsluta dagen med en jazzklass. Trött i huvudet men det var skönt att få dansa lite och vi började lite lätt på koreografi till Blackout, vi fick bl.a. lära oss lite mambo vilket var kul.
 
Så ingen hemresa blev det utan det var bara skola som vanligt på tisdagen. Vi började i alla fall morgonen med lite körrep av vårt smuloween projekt (och nu eftersom det precis har varit jag skriver ju detta inlägg aningen i efterhand haha... så kan jag ju skriva att det är Rocky Horror). Det gick bra vi började med utlärningen av stämmor och sånt. Dagen rullade sen på med teater där vi körde på med klapplek och stol-övningen som vi har gjort nu parallellt med duetterna i clownblocket. Det blev lite extra spännande då min och Gustavs karaktärer i stol-övningen blev mer obehagliga än roliga vilket jag inte varit med om innan. Det är spännande vad som kan hända när en går på impulser. Vi hade ingen mer lektion innan lunch utan vi kollade på treornas jazzklass som en liten redovisning. Efter lunchen var det vi själva som hade jazz, det var till största del en vanlig klass men på slutet så fortsatte vi där vi slutade dagen innan, med att dansa lite mambo. Sist ut på dagen körde vi ännu ett speed-arr på Pelles lektion, det gick kanske inte så där fantastiskt med en hel klass som var slutkörda efter gårdagens redovisning haha men vi kämpade på! det blev en hel del skratt i alla fall.
 
Även onsdagen började med ett morgonrep men inför giget vi ska göra om några veckor. Själva skoldagen sen startades upp med en kortare sånglektion med Ceca där vi började nosa lite på rocksång-teknik inför rockblocket som kommer. Det kommer bli spännande! Veckan innan lovet blev lite av en redovisningsvecka för vad alla klasser har jobbat med nu under första halvan av hösten. Vi avklarade ju våran stora redovisning på måndagen så då återstod bara att få se på ettorna och treorna göra sina grejer. På onsdagen bjöds vi därför på en Tjechov-redovisning från ettorna och en balettredovisning från treorna, mycket kul att få se! Vi avslutade sen dagen med ensemblesång där vi gick igenom det sista på Blackout.
 
Torsdagen bjöd också på morgonrep, denna gång Rocky igen och vi tog oss igenom resten av sångerna och stämmorna. Morgonen bjöd sen på en översättningsduett-redovisning från ettorna. Dagen fortsatte med en lärarlös balettlektion som gav oss lite tid till att öva annat vilket ändå kändes skönt sen efter lunch var det jazz och sist street. Streeten var väldigt kul, det var en svår och tung korre vi fick göra men den var också väldigt rolig. Efter skolan åkte jag med Nicole hem till henne i Handen, hon hade en tuff dag så vi hade en välbehövlig prat och pizzamyskväll.
 
Fredag innan lov, den dagen är inte att leka med kan jag lugnt säga men det vara bara att kämpa det sista. Vi körde på lätt halloweentema så kattöronen satt på hela dagen haha, det gäller att ta till alla medel. Vi hade vikarie på baletten sen vanlig stepp och sist ut blev det ett ända stor jazzklass alla tvåor och treor tillsammans då gästläraren för den ena gruppen var sjuk. Lite trångt men kul go på klassen. Det var en väldigt trött Emelie som åkte hem sen kan jag lova och jag spenderade kvällen i soffan.
 
Lördagen bjöd på heldags jobb och det var fullt upp i butiken hela dagen. Efter jobbet mötte jag upp Nicole på TC och så åkte vi hem till mig för att fixa oss inför kvällens Halloweenfest hos Erik. Jag hade varit lite avvaktande först om jag ens skulle gå eftersom jag jobbade till så pass sent så jag hade inte riktigt haft tid att fixa en utklädnad. Jag fick dock en liten snilleblixt på fredagskvällen och kom på att jag har allt jag behöver för att klä ut mig till karaktären Kat Stratford ur filmen 10 Things I Hate About You, kanske lite väl smal referens haha men det fick bli så! 
 
Det var som sagt lite väl smalt referens mässigt men det var ändå en person där som gissade rätt direkt på vem jag var så en liten vinnst ändå! Det var en kul fest, jag var lite i tröttaste laget och kanske inte i mitt största partypingla-mode, det var också lite nervöst på nåt sätt att gå på en fest som liksom inte bara är klassen där, utan massa andra människor också. Jag minns knappt när jag var på en sån fest senast. Jag hade kul i alla fall! Nåt som en kanske inte riktigt räknat med var att mitt i natten så ställdes ju tiden om till vintertid vilket gjorde det enormt förvirrande att ta sig hem, SL uppdaterade inte sina tider nämligen och logiskt tänkande efter några glas vin är kanske inte på topp... haha. Jag tänkte i alla fall att om jag tar mig de 2 km från Erik till Vällingby tunnelbanestation så borde jag ta mig hem på nåt sätt. Så sagt och gjort, tack och lov behövde jag inte gå själv heller utan fick sällskap av Arvid. Med lite hjälp av google maps kom vi fram och även fast skylten sa att det inte skulle gå nåt tåg förens kl 4 som kom det ett kl 3. Det var tunnelbanan mot Skarpnäck som gick så jag kunde åka hela vägen hem, Arvid hoppade av vid TC men jag är så tacksam att jag fick sällskap ända fram dit! att åka hem på kvällar är annars mitt värsta.
 
Många timmar sömn senare vaknade jag på söndagen och kunde ta en lugn dag bara för återhämtning hemma.
 
 
Halloween - SMU - Stockholm musikalartist utbildning - musikal - musikalartist