Cell Block Doris och mellokväll med försäkringsreklam-gingel

Första veckan i februari has come and gone och den har bjudit på kyligt väder, solsken och en efterlängtad redovisning bland mycket annat.
 
Jag började veckan med dans på distans i måndags och åkte sen in till skolan för att ha sångteknik och enskild röst en ganska lugn start ändå. Tisdagen bjöd på massa dans och trotts att min stackars vänsterfot fortfarande gjorde lite ont sen jag klev snett i snön förra fredagen så gick det helt okej att dansa på både baletten och jazzen. Vi hade gästlärare Anna Ståhl igen på jazzen så svårt men kul, jag kan ändå se en liten utveckling hos mig själv redan jag är väldigt tacksam att vi fick chans att ha henne, det har varit en bra utmaning för både kropp och psyke. Tisdagseftermiddagen bjöd på teater där vi fortsatte med impro och jäklar vad det är kul! Jag skrattade så jag grät och fick kippa efter luft haha. Frys kan verkligen leda till de mest konstiga situationer alltså. Min sista lektion var sånglektion över zoom då min sånglärare var hemma med snuva.
 
Det blev en tidig morgon i onsdags då vi repade Cell block före skolan men det var ett bra rep fick fick mycket gjort. Dagen rullade sen vidare med kör där vi började lite lätt på vårt cats-projekt och efter det teater där vi hade seminarium om hjältens resa och arketyper, mycket intressant! jag fick sån argumentationslust av det seminariet haha jag saknar ju ändå lite att få filmanalysera och ifrågasätta allt, det var ett tag sen nu. På eftermiddagen hade vi jazz  med Anna igen vilket gick okej men jag var lite besviken att vi inte han dansa korren nåt, jag var så sjukt taggad på det och hade övat hemma och allt men, men. Efter skolan övade jag lite sång och hade utvecklingssamtal i jazz sen bar det av hemåt. Det kändes bra att få ha ett utvecklingssamtal och kunna stämma av hur jag ligger till och vad jag behöver jobba på och se att det också stämmer med hur jag själv känner. Det är mycket självförtroende som spökar men jag blev taggad att fortsätta utvecklas nu.
 
Torsdagen var kommen och redovisningen för Cell Block lika så! Jag var lite nervös men samtidigt taggad att få det gjort och att få se alla andra grupper! Min grupp var i skolan tidigt igen och repade innan och jag är väldigt tacksam för det, det kändes verkligen som vi lyckades slipa till det sista och verkligen få allt på plats. För redovisningen var nog vår bästa gång vi nånsin kört! allt satt som en smäck både korre, text och energi även sånt som hade varit lite svajigt när vi repade innan. Det var så roligt att få visa upp för klassen och vi fick jättebra respons vilket var superkul, de gillade verkligen Doris också haha. Vårat tema var alltså barn som på olika sätt hade mördat folk och så hade vi såklart med en läskig docka också som bara barnen kunde höra. Det var så kul att få se de andra grupperna också såklart! alla hade gjort så olika och med roliga teman, det var våra lärare, pandemier, och folk som blivit cancelled på internet. Folk är så kreativa!
 
Efter redovisningen hade vi en fortsättning på masterclassen från förra måndagen med de som inte hann sjunga och sen bjöd eftermiddagen på en textinlärningsworkshop på teatern. Dagen avslutades som vanligt med musikalhistoria på distans. Min kväll sen gick åt till att tvätta och öva stepp i tvättstugan haha. Men alltså! folk som har en tvättmaskin i sina lägenheter, jag hoppas ni uppskattar den till fullo! att behöva springa utomhus och tre ingångar bort för att nå tvättstugan mitt i vintern är fanemig inte kul tack och lov att vi går mot varmare tider nu i alla fall.
 
Trött och slut i huvud och kropp men vi kör dansfredag ändå stepp, balett och jazz som vanligt. Det var inget jättespeciellt med dagens danspass utan vi jobbade på som vi brukar. Vi fick dock börja hoppa lite på jazzen i förberedelse mot splitt hopp vilket jag är jättetaggad på! det är alltid kul att få hoppa! Det var som sagt en trött och slut Emelie som åkte hem sen efter klassmötet som var sist på schemat i fredags. Jag fixade med mat, duschade, vek tvätten från kvällen innan och kollade på, På spåret sen gick jag och la mig. Det var nog mitt bästa beslut på hela veckan för jag vaknade sen helt av mig själv 07.30 igår och var toppen pigg.
 
Jag fick så mycket gjort igår på grund av det också, så mycket extra tid! jag hann till och med måla naglarna, äntligen. Höjdpunkten med gårdagen var ändå mellokvällen vi hade här hemma hos mig. Jag, Nicole, Alice, Gustav och Adam, det var en så rolig och mysig kväll. Vi kollade inte bara på mello utan även Leif & Billy, På spåret och jag vet inte hur många videoklipp från lilla melodifestivalen på YouTube haha. Jag åt nog mer chips än vad som borde vara lagligt och jag skrattade så jag grät om vart annat, vem kunde tro att Folksams hemmaförsäkringsreklam kunde vara så rolig.... vad är det egentligen hon sjunger om att hon vill försäkra på vinden? jag och Gustav var lite oense hahaha. Det var verkligen en fantastisk kväll jag var så glad att folk ville komma hit! Det är nog ändå det bästa med mello att kunna samlas och umgås. 
 
Det var en lite segare start imorse om jag jämför med gårdagen haha och hela jag har nog varit rätt seg överlag, att äta så mycket socker på en och samma kväll var kanske inte det smartaste beslutet men, men. Jag lyckades få lite saker gjorda idag också dock både lite städning, sommarjobbsansökningar och så började jag översätta en musikallåt jag vill sjunga. Jag kan ju säga det att, att översätta Lin Manuel-Mirandas texter är ett rent helvete åh de är så smart skrivna så det är sjukt... ahja det kommer bli nåt i alla fall förhoppningsvis.