Västerbotten och Värmland - en sommarresa i juli

Juli men temperaturer som det vore mars, är inte svenska sommaren härlig... Det var iallafall en mycket gladare och mer motiverad Emelie som gick in i sommarens andra månad, jag gick och tog reda på min nacke och ljumske hos naprapaten och jag började höra av mig till lite fler vänner så jag var både ute en sväng med Axel och drack lite drinkar och tog en fika på stan med Amanda väldigt trevligt!
 
Efter att ha varit hemma i Gävle i en månad började jag verkligen längta efter miljöombyte så när pappa ändå skulle upp en sväng till stugan i Brattsbacka så hängde jag på, det var 7 år sen jag var uppe där senast och det har hänt en del sen dess. Det märks nog mest på alla kusinerna hur mycket äldre alla är, jag menar när vi var uppe där allihopa senast så var Malte bara 3 år nu är han liksom 10. Oturligt nog hade vi som sagt inte riktigt vädret med oss, vi fick två kvällar vid bryggan men annars var det bara regn och rusk. Men vi roade oss med kortspel, korsord och met-tävling. Det blev även en shoppingsväng till Umeå och en middag hos min pappas farbror Lars innan det var dags att åka hem igen för att packa om. Jag råkade även ut för en riktigt envis urinvägsinfektion här uppe som skulle halvt driva mig galen veckorna fram över men mer om det sen.
 
Vi hade en dag hemma för att hinna tvätta och packa om innan det var dags att åka ner till Glava, den dagen passade jag även på att ha picknick i Boulongern med Axel och Sebastian som tyvärr blev avbruten av regn som sagt sommarvädret levererar... 
 
Sommarens nästa stop blev som sagt underbara Glava Glasbruk. Det var 5 år sen jag var där sist och det var lite av en chock att komma ner för allt ser så annorlunda ut, den nya markägaren har inte varit nådig mot skogen om man uttrycker sig lätt, väldigt tråkig på ett sånt vackert gammalt bruk. Hur som helst så rullade dagarna på i lugn semestertakt och eftersom vädret mestadels var sådär... så lär man sig verkligen att ta vara på solen när den väl är framme. Är det 15°C i skuggan så är det ju ändå typ 24°C i solen och det är ju ändå strandväder haha... som sagt så får man sänka sin standard en aning. 
 
Två veckor blev jag kvar där nere och dagarna bjöd på morgonpromenader, strandhäng, utomhusträning, pilkastning, luftgevärsskytte, väldigt mycket fika och bubbelkvällar med valp-mys hos grannarna. Vi hade även chansen att gå på en föreställning i det gamla glashuset, en enmansföreställning om Gustav Fröding med både musik och teater och poesi, nåt av det bästa jag sett på länge i kulturväg. Det blev också en sväng till en väldigt tom gränshandel i Charlottenberg och otaliga svängar till Arvika särskilt eftersom jag tillslut blev tvungen att få penicillin för min envisa uvi som jag nämnde tidigare fy vad mycket onödig stress och oro den gav mig... men det var bara att härda, ta medicin och dricka litervis med tranbärsjuice... det är så kul att vara kvinna ibland alltså...
 
Pappa fyllde även år när vi var där nere så det firades såklart på restaurang och sen med hembakad kladdkaka med egenplockade hallon också, fint ska det va. Glava är en fantastisk sommaridyll och har så mycket av min familjs historia och jag hoppas verkligen det inte ska behöva dröja 5 år innan jag kan åka ner nästa gång.