Nyår vid ett glittrande torn och massa franska godsaker - Paris del 3

Helt plötsligt så var det iallafall måndag och nyårsafton, den stora dagen och wow så skönt att inte vara i Gävle och slippa ångesten det spelade på riktigt ingen roll vad vi fick för oss att göra bara att inte vara i Gävle kändes som en blessing. Hur som helst så promenerade vi till Galeries Lafayette och spenderade mestadels av dagen där, äta glass, kolla på utsikten och låtsas att en har råd att kolla på kläder som kostar som en trissvinst i tv. När vi kände oss färdig med att trängas därinne letade vi upp ett bra sushiställe i Marais för en "nyårsmiddag" haha nej men vi hade ju inte planerat nåt i förväg så sushi blev perfekt och gott var det också.
 
Planen sen var att åka hem en stund och vila för att ta oss upp i Montmartre för att fira in det nya året men Alice hade mer lust med Eiffeltornet så då ändrade vi oss och gick för att ta metron till Trocadero. Första gången jag bodde i Paris var jag med om en hel del sardinburkar till metros men den här tog priset alltså, det var så sjukt mycket folk och det fortsatte bara tryckas på mer från varje station, det var nästan komiskt och sen när vi äntligen kom fram tog det säkert 10 min att ta sig ut från metrostationen panik.com typ haha men till slut kom vi ut iallafall lagom till att se Eiffeltornet glittra när klockan slog tolv och skrika bonne année tillsammans med alla. Fint var det iallafall! Att ta sig hem sen blev en till utmaning på grund av allt folk, det var kaos så efter att ha gått förbi två fulla metrostationer gav vi upp och började helt enkelt gå hem istället ca 6 km och förutom fulla fransmän, skavsår och lite gula västar på håll så gick det relativt bra. Nyår må alltid vara kaosigt men för en gång skull spelade det ingen roll för jag var i min favoritstad flera tusen km från Gävles jäkla torg.
 
Jag bara strålade av glädje kändes det som när jag vaknade på nyårsdagen, nytt år och jag var redo att spendera den sista dagen i Paris på bästa sätt. Det mesta var dock stängt eftersom det var helgdag men vi åkte in till Marais och fikade massor! först eclairs sen glass och så blev det att vi bara strosade runt bland husen. Vi hittade en gratis konstutställning bl.a. och tog oss till slut ända bort till Bastille. Vi hade egentligen ingen plan eller karta men av en slump så fann vi oss till slut vid Voltaire bara nåt hus bort från där jag bodde när jag var där 2016. Det var bara så himla kul att vara tillbaka där igen för jag trivdes så otroligt bra i det området, en väldigt fin och nostalgisk promenad. Vi fortsatte sen upp mot republik och tillslut hem.
 
På kvällen ville jag verkligen besöka en restaurang som jag sett många bloggare tipsa om nämligen Café Charbon vid Oberkampf. Vi promenerade dit i duggregnet och höll tummarna för att det var öppet och det var det. Jag förstår varför folk tipsar om det stället för det var verkligen supergod mat, vi åt kyckling med grönsaker och sen nån diffus fransk efterrätt och allt var toppen, ett fint avslut på resan.