Många timmar dans, fula saltos och totala skrattanfall

Måndagar och tisdagar är våra mest fullspäckade dagar men kanske också våra roligaste dagar mest på grund av all dans.
 
Baletten på måndags morgonar är lite rörig då vi är helklass men vi får helt enkelt trängas lite. Vi gick igenom stången som vanligt men hann även med några diagonaler. På tisdagar sen är vi halvklass så igår fanns det lite mer tid till allt. Vi gick igenom diagonalerna mer noggrant bla långsamma/snabba gåsnurrar och polkahopp så när vi var klara med lektionen kunde vi alla ta våra väskor och hoppsa ut från danssalen haha.
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

Vi håller oss till traditionen och tackar Petra för den fina balettlektionen medan vi hoppar ut ur salen! 🌟🎀🙆‍♀️

Ett inlägg delat av Show & Musikal (@showochmusikal1819) 12 Sep 2018 kl. 1:47 PDT

 
På dramat är det tvärt om där vi har halvklass på måndagar och helklass på tisdagar. Så i måndags fick vi en övning där vi två och två där en var tvungen att turas om att skapa ett vykort. Så först måla motivet varannan sak och sen skriva texten vartannat ord. Jag var med Alice och vi skrattade så sjukt mycket! jag hade nästintill andnöd haha, tårarna bara rann och jag mascaran var i hela ansiktet när vi var klara. Det hela började med att jag skulle rita en elefant men fick hjärnsläpp och det blev ett stort n istället sen gick det bara utför... för att citera några av våra meningar ur vykortstexten "Halloj är en hälsnings grej, solen är gul och bakom dig, vi hatar att du äter sniglar". När vi var klara skulle vi byta vykort med de andra grupperna och sen spela upp deras historia, så ni kan ju tänka er att vårt vykort kanske inte var sådär jättepopulärt haha men den gruppen som fick det gjorde det toppenbra!
 
Andra halvan av lektionen jobbade vi med improvisation, att ge varandra "presenter" som en måste bli väldigt glad för. Sen avslutades hela lektionen med en enorm gruppimprovisation kring en stor låda och ett okänt djur. Mer än så kan jag inte skriva för det makar ingen sence att förklara det haha men det blev väldigt intensivt och spännande när verkligen alla gick 100% all in. När vi sen var helklass igår hade vi en betydligt lugnare lektion, vi byggde maskiner med hjälp av rörelser och ljud och vi hade en fantastisk mysig ton-cirkel där alla sitter och blundar och nån börjar kasta ut en ton och så får en bygga på det.
 
Både måndagar och tisdagar har vi halvklass på jazzen vilket betyder mycket tid till att nöta teknik, diagonaler och koreografi. Jazz är verkligen superkul fartfyllt och massor med glädje och förutom mitt konstanta problem med att böja på benen... haha så går det riktigt bra jag har redan börjat märka stor skillnad på hur jag får till kraften i mina chasséer vilket gör att jag nu har förbättrat mina saxlant och saxhalv hopp.
 
Måndagar avslutas med muku och tisdagen avslutas med enskilld sång. Så igår hade jag min första långa sånglektion och även fast min röst har varit riktigt knarrig och trött den senaste veckan så kändes det bra. Jag gillar verkligen vår sångpedagog! hon är väldigt pedagogisk och uppfinningsrik när det gäller sångövningar. Jag fick sjunga med en bok på huvudet, sjunga med en penna i munnen, sjunga sittandes i en bakvänd stol, sjunga som jag vore full och låta som en polissiren för att nämna några. Men det är bra då har jag mer konkreta grejer att jobba på.
 
Övandet slutar dock inte bara för att skoldagen är slut, i måndags körde vi ett eget danspass på kvällen i nån timme och sen stannade jag kvar en timme till för att få lite bukt på min gympaabstinens och jag var sugen på att snurra salto så det var bara att börja bygga. sammanlagt 11 yogamattor  och en mjukare kraschmatta senare kändes landningen ändå okej så efter lite pepptalk eftersom jag vanligtvis inte gör stilla salto på hårt underlag snurrade jag ändå 5 st sjukt fula saltos haha. Träningsvärken var bara att vänta så igår eftermiddag fick kroppen vila och rösten jobba istället. Alltid lite ont nånstarns har blivit lite av en grej här haha men jag är ju ändå rätt van med det.