Jättemycket dans, en nervös sånglektion och banankaka

Vem kunde tro att det var så här intensivt att gå på folkis! första riktiga skolveckan är förbi men så mycket vi har hunnit med så känns det som det går gått en hel månad. Det går fort när en har roligt minnsan så fort att jag inte alls hunnit med att blogga så det får jag ta igen nu!
 
Måndagar är vår mest intensiva dag från 08.30-16.50 fullproppad med grejer. Vi började dagen med vår första balettlektion där vi gick igenom Pliér och Tenduer. Det är en ganska kort klass så vi hann inte med så mycket mer än så. Lektionen efter var drama där vi gjorde en hel del övningar för att träna koncentration och även en fantastisk rolig övning när nån säger ett påhittat ord och du ska "vara expert" på det och förklara vad det är och så får de andra ställa följdfrågor. Jag skrattade så jag grät åt vissa förklaringar för vad sägs om en tampong som spelar musik, en väldigt ovanlig spindel i danska hem eller kanske en slags kunglig porrmålning från 1800-talet haha.
 
Efter lunch var det jazz och vi började lära oss våra uppvärmningsdanser för den här terminen, jazz är verkligen superkul! Sista lektionen var vår ända teoretiska lektion, nämligen musikteaterkunskap eller muku där vi fick svara på ett musikalquiz bl.a. Eftermiddagen och kvällen spenderades med att öva min låt till sånglektionen och även köra ett dans/styrkepass innan det var dags att sova igen.
 
Tisdagen började med drama i helklass direkt på morgonen sen skulle vi egentligen ha balett efter fikat men vi var tvungen att gå på en två timmars föreläsning i brandinfo. Det var mig det tråkigaste på länge, jag lärde mig inte nåt nytt och han som höll i det hade en otrevlig och dumförklarande retorik så nä det var ingen hit. När det äntligen var slut fick vi gå på lunch och sen väntade jazz där vi fortsatte med koreografierna till uppvärmningsdanserna.
 
Dagens sista lektion var enskild sång och jag var så sjukt nervös, jag har ju aldrig tagit sånglektioner innan så det kändes väldigt läskigt och nytt allting. Som tur var gick det bra, jag sjöng igenom min låt jag valt till interpretations lektionen och så fick jag göra lite sångövningar vilket var lite som en aha-upplevelse. Jag hr ju en del gratis som jag kan tacka gympan för när det kommer till kroppskontroll men jag har liksom inte riktigt fattat hur jag ska använda den innan men med bara lite coachning så kändes allt mycket bättre. Jag blev på riktigt imponerad av mig själv! det finns otroligt mycket att jobba med men det kändes som en bra start.
 
Så efter att ha överlevt första sånglektionen kände jag och Alexandra att det var passande att fira med banankaka vilket uppskattades mycket av resten på Svalis också. Banankaka med choklad är alltid ett säkert kort när det kommer till bakning alltså haha.