Julstök och en massa rep + isblå nail art

När jag var liten och gick i skolan så kändes alltid december månad som den absolut längsta på hela året, det var otroligt hur lång tid det tog och hur dagarna bara segade sig fram till jullovet. Nu känns det som jag knappt hann blinka så var månaden förbi. Tänk att vi bara har en halv vecka kvar här och sen är det jullov, vi började ju nyss repa vintershowen liksom! Hur som helst så fick vi ut det absolut sista materialet för showen den här veckan så nu är verkligen allt ute och vi går in i nästa fas för att finslipa och göra allt redo på scenen.
 
I måndags fick vi dock en välförtjänt paus från alla rep på kvällen då skolan ordnade med julpyssel, det var pepparkaksbak och vi gjorde julapelsiner och annat pyssel som hör julen till. I tisdags fick vi vår sista koreografi på en intensiv timme, den kommer bli jättesnygg men den är lite komplicerad då den är mer ord än räkningsbaserad. Sen på eftermiddagen i tisdags körde vi som är med i de två lite mer dansintensiva medlysarna ett sång och dansrep för varandra. Det var mer nervöst än jag trodde det skulle vara och inte blev det mindre press i och med att våra lärare inte har sett det innan heller... Men det gick okej ändå, det är oerhört tufft att dansa och sjunga samtidigt, jädrans alltså vad vi får kämpa, det är en väldigt utmaning men samtidigt också väldigt kul.
 
I onsdags hade jag min touch-up lektion på min sololåt efter fikat så eftersom jag inte hade nåt annat på morgonen passade jag på att ta en liten sovmorgon och sen göra en ordentlig röstuppvärmning. Tack och lov för det alltså för min förkylning börjar sätta sig på rösten igen så även fast lektionen gick okej så kändes min röst inte helt 100. Eftermiddagen sen gick till att köra igenom en av mina teaterscener och sen blev det mycket körövningar. Det blev inget lussefirande för mig i torsdags utan jag valde att få lite extra tid att öva istället. Förmiddagen gick till dans och eftermiddagen till kör sen efter skolan körde vi ett riktigt bra rep på det medlyt jag är danskapten för, bra stämning och effektivt jobb och efteråt när de flesta andra åkte iväg för att gå på lucia passade jag på att köra lite själv i danssalen istället. Lite dans, lite gympa och en låång stretch.
 
Fredagen blev den absolut längsta fredagen vi nog nånsin har haft här, vanligtvis så slutar vi efter lunch och eftersom många passar på att åka hem brukar det sällan bli senare rep på fredagar men eftersom vi skulle köra vårat första genomdrag på lördagen så blev det rep ända in på kvällen i fredags. Jag kände mig helt mörbultad redan från morgonen men det var bara att köra på och då blev det ännu mer av ett treat att sitta och mysa tillsammans uppe i svalisköket. Några bakade knäck och jag bakade kladdkaka som jag bjöd på, vilket var väldigt uppskattat.
 
Första helgrepet och första genomdraget av showen stod på schemat igår. Det känns knappt som det var lördag utan bara som vi fortsatte skolveckan utan paus haha. Själva genomdraget gick okej men på nåt sätt så kände jag min inte riktigt där helt som om jag liksom inte riktigt hade med med huvudet. Min soloinsats gick sådär då min förkylningen har tagit min röst och uttrycken satt inte riktigt heller men ja överlag gick det okej iallafall. Vi var alla väldigt trötta efteråt men slöt ändå upp på kvällen för att fira Becka i dansklassen som fyllde 21 igår. Så innan så bar vi några som hängde på mitt rum och fixade oss och sen åt vi pizza och lekte lekar i teorisalen, supermysigt även fast jag var helt dötrött.