Att överleva vintermörkret

Jag satt med ett tomt inlägg uppe så här igår kväll också men jag hade absolut inget att skriva om. Jag hittade inte så mycket intressant om hur många handståendebrytningar jag gjorde på gymmet eller hur många avsnitt jag såg av Black Mirror eller att jag övade på monologerna 4 gånger var. Det var en vanlig lite gråtrist söndag bara och idag är det en vanlig lite gråtrist måndag istället. När jag säger gråtrist så menar jag verkligen GRÅTRIST, jag är tveksam på om solen ens gick upp idag? verkar hur som helst på väg ner igen nu. Jag kan bara tänka på när jag var i Madrid i januari och Camila's kille nästan satt maten i halsen när jag berättade att vi när det är som mörkast bara får några timmars dagsljus där jag bor i Sverige haha. "Hur överlever ni?" 
 
Så här har jag skrapat ihop fem små tips för att nästan överleva mörkret.
 
1. Mysbelysning
Seriöst jag går och tänder varenda liten myslampa hemma hela tiden, en kan inte få för mycket och det känns mycket bättre när det är lite ljus i varje rum iallafall. Snart är det ju advent också så det passar ju bra att slänga upp nån extra julstjärna.
 
2. Ta vara på dagsljuset
Denna är svår men försök att gå upp i tid på morgonen även fast en bara ska vara hemma för det finns inget drygare än att vakna sent och missa allt dagsljus.
 
3. Gå på en promenad
Okej jag vet detta är hemskt när det är grått, kallt och blött... Men dagen känns mycket bättre efter och dagsljus är ändå dagsljus hur grått det än är.
 
4. Träna
Så viktigt med endorfiner så här års, utan träning skulle jag gå helt under så på riktigt träna, träna, träna!
 
5. Sist men inte minst...
Skit i alla punkter ovanför och dra utomlands istället, det är inte värt det, vi lever i en kall, mörk isbjörnsgrotta till land! Fly, rädda det som räddas kan! Paris här kommer jag!!
 
Bara 24 dagar kvar innan det vänder och blir ljusare igen, kämpa på!