Långa jobbpass och två kultfilmer på gott och ont (onsdag-torsdag)

Det känns lite som min vecka började i onsdags då jag hade mitt första pass efter Italien då så dagarna känns nästan lite omkastade eller nåt sånt. I onsdags stod iallafall ett 11-19 pass på schemat men det var en relativt lugn dag. Fint väder ute och semestertider gör att folk har annat för sig än att hänga på bibblan. En jäkla massa PokémonGo-spelare har vi iallafall eftersom det kryllar av Pokéstops och pokémon precis vid bibblan. Det är lite kul ändå vi har jättemycket pokémon inne i köket haha.
 
Jag var bra trött efter jobbet sen ändå så kvällen spenderades framför Netflix och Grease, det var typ 100 år sen jag såg den sist så varför inte. Jag minns dock inte hur extremt misogyn (kvinnoförnedrade) den är.
 
"it's automatic, It's systematic, It's hydromatic" or more like "it's automatic, It's systematic, It's problematic"
 
Den är full med sexuella trakasserier mot kvinnor och det finns seriöst en line i Sommer Night som går: Tell me more, tell me more Did she put up a fight? alltså ursäkta men vad i helvete? Visst att den är gammal men den gjordes ändå 1978 och då känns det iallafall som om de borde ha lite vett. Den är fortfarande en kultfilm dock och har sina bra stunder och musikstycken men jag ser på den med andra ögon än jag gjorde senast
 

I torsdags jobbade jag morgonen istället alltså 8-15 så jag fick eftermiddagen ledig och även fast jobbdagen kändes lugn var hela min dag i lite kaos. Det började med att jag försov mig en halvtimme vilket känns lite halv risky då jag öppnar själv på jobbet haha men det var igen fara jag han i tid ändå dock lite ur fas.
 
Dagen rullade på bra och efter jobbet var jag till mormor en sväng för att fika och visa bilderna från Italien, åh hon är så virrig nu vilket liksom gör lite ont i hjärtat. Hon minns vem jag är men inte vad jag heter eller vad jag gör, hon är liksom inte riktigt den persononen hon var innan även fast den glimtar till ibland. Hon blir iallafall glad när man kommer dit så det är det minsta en kan göra.
 
På kvällen sen började kaoset jag pratade om igen, jag skulle nämligen på utomhusbion med Elin och Vera men bara några timmar innan ställde båda in och jag blev lite strandsatt. Jag skulle gå det hade jag klart för mig men det hade absolut varit roligare att inte behöva gå själv. Men allt löste sig tillslut då Axel kunde följa med och en halvtimme innan hörde Ellen av sig också och vela gå så vips så hade jag två kompisar att gå med ändå.
 
 
Bion var Thelma And Louise som jag faktiskt inte sett förut, jag vet hur den slutar för den filmscenen är ju en klassiker men jag har aldrig sett hela filmen. Men den var asbra iallafall, rolig, sorglig, powerful och fortfarande väldigt aktuell gällande våldtäktsanmälningar och victim blaming. 25 år senare och fortfarande känns valet fly därifrån istället för att anmäla när en av dem blir våldtagen och den andra då skjuter ihjäl gärningsmannen logiskt. För att skulle de anmäla skulle ändå ingen tro dem utan skylla allt på Thelma som var offret och han skulle gått fri, det r skrämmande när en tänker på det.
 
Iallafall nog om det, det var som sagt en fantastisk film och en jättetrevlig kväll.